06 / 05 / 2024

Fatsa maden projesi

Fatsa maden projesi

Fatsa'da Bahçeler Mahallesi sınırları içindeki altın madenciliğiyle ilgili bilirkişi raporunda, maden firmasının ruhsatlarından birinin sit alanında kaldığını, bu şekilde faaliyete devam edilmesinin koruma politikaları ile uyuşmayacağı belirtildi.

TOKİ Ordu Fatsa 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Ordu Fatsa sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Ordu Fatsa’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Ordu Fatsa’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Ordu Fatsa sosyal konut projesi

Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda çalışmalar hızlandı!

Yatırımlarına son sürat sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi birinci bölümünde beton döküm çalışmalarının tamamlandığı “Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin inşaatına aralıksız devam ediyor.

Fatsa Meydanı'ndaki son bina da yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesince projelendirilen ve çalışmaları süren “Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi”nde uzun süredir sorun teşkil eden son binanın da yıkımına başlandı.

Fatsa Bisiklet Yolu projesinde çalışmalar başladı!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde hayata geçirilen bisiklet yolu projesi için çalışmalar başladı.

Fatsa Meydanı'ndaki kamulaştırmaların yüzde 95'i tamam!

Fatsa’nın prestij projesi olarak tanımlanan meydan projesiyle ilgili açıklamalar yapan Başkan Vekili Çoruh kamulaştırma çalışmalarının yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı için yer teslimi yapılıyor!

2018 yılı sonuna kadar Fatsa Cumhuriyet Meydanı Peyzaj Düzenleme ve Kapalı Otopark Projesi’ni hayata geçireceklerini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, önümüzdeki hafta ihaleyi alan firmaya yer tesliminin yapılacağını belirtti.

Fatsa Cumhuriyet Meydan Projesi için binalar yıkılıyor!

Ordu’nun Fatsa ilçesinin en önemli projelerinden bir tanesi olan Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi’nde binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Fatsa Huzurevi'nin ihalesi yapıldı!

Yatırımlara son sürat devam ettiklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Fatsa Huzurevi Projesi’nin ihalesinin yapıldığını söyledi.

Ordu Fatsa'ya Hayvan Hastanesi ve Hayvan Oteli geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 'Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, Geçici Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanları Projesi' için kolları sıvadı. Fatsa için hazırlanan proje hayata geçtiğinde, sokak hayvanlarının bir evi ve tedavi olabileceği bir hastanesi olacak.

Artvin'de 129 maden ruhsatı var!

Trabzon’da düzenlenen “Madenlerin Ekonomiye Katkısı ve Artvin’de Madencilik’ konulu konferansta Artvin Cerrattepe’deki maden projesi öne çıkarken, yapılan konuşmalarda burada çıkartılması planlanan madenin çevreye olumsuz bir etkisinin olmayacağı belirtildi.

Isparta Eğirdir Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 4 Ağustos'ta!

Sedef Kerestecilik Şirketi Isparta İli, Eğirdir İlçesi'nde Maden Ocağı Projesi yapılması ve işletilmesi planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı projesinde son durum!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa'nın vizyon projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Yılmaz, "Fatsa'ya yapacağımız Cumhuriyet Meydanı Projesi ve Atatürk Parkı projelerimizde son aşamalardayız." dedi.

Artvin Cerattepe'de maden projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Artvin'in Kafkasör yaylası Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetine karşı, İnşaat ve Ağaç işçileri Enternasyoneli (BWI) ve Yeşil Artvin Derneği, 'Cerattepe'deki doğa katliamına ve baskılara hayır' başlıklı imza kampanyası başlattı.

Fatsa maden projesi Haberi

Fatsa maden projesi

Ordu Fatsa’daki altın madeninin ruhsatlarının sit alanında kaldığı ve bu sebeple 1. derece tarihi sit alanında maden faaliyeti yapılamayacağı gerekçesiyle köylüler, ruhsat veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına başvurarak ruhsatların iptalini talep etmişlerdi. Bakanlığın başvuruyu reddetmesi sonrasında Ordu İdare Mahkemesine gidilerek, konu yargıya taşınmıştı. Mahkeme kapsamında tayin edilen bilirkişiler, yapılan keşif sonrasında maden firmasının mevcut olduğu ruhsatlardan birinin sit alanında kaldığını, bu şekilde faaliyete devam edilmesinin koruma politikaları ile uyuşmayacağı yönünde rapor hazırladı.


Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu Üyesi Eren Atasoy, “Siyanür kullanılarak altın ayrıştırmasının yaşamımızı, doğayı tehdit ettiğini biliyoruz. Bilim insanları da sürekli uyarıyor: Siyanürün toprağa, suya, havaya karışarak ölümlere neden olacağını. Bu konuda mücadelemiz sürüyor. Yargı yollarını da sonuna kadar kullanıyoruz. En son açtığımız davalardan biri de işletme...