14 / 05 / 2024

Fatsa OSB fabrikaları

Fatsa OSB fabrikaları

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Organize Sanayi Bölgesi’nin(OSB) büyümesi için su kuyularının başka bir yere nakli konusunda artık bir engel kalmadığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin de bu anlamda 500 bin lira destek verdiğini açıklad

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

Sakarya Ferizli OSB'de 1 milyar TL yatırımla fabrikalar inşa edilecek!

Sakarya'nın Ferizli OSB bölgesinde yer alan 88 bin metrekare arsa üzerine 3 katlı fabrika inşaatı yapılacak. 

Cengiz Şimşek: Gaziantep OSB'de fabrikalar kapanmadı, yeni tesisler açıldı!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Başkanı Cengiz Şimşek, 43 milyon 250 bin metrekare alanla Türkiye’nin en büyük OSB’sine sahip olduklarını söyleyerek, ''Pandemi nedeniyle kapanan fabrikamız olmadığı gibi bu süreçte yeni açılan tesislerimiz var” açıklamasında bulundu.

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

İzmir Bağyurdu OSB'de fabrikalar yükseliyor!

İzmir Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), yatırım alanında 2018 planlamasını tamamladı. Yapımı devam eden fabrikalarıyla büyüyen bölgede çalışan sayısı 5 kat artacak.

Ordu Büyükşehir'den Fatsa OSB'ye ücretsiz arsa tahsisi!

Kendi mülkiyetindeki binlerce metrekarelik arsayı Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’ne devreden Ordu Büyükşehir Belediyesi istihdam ve ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor.

Türkiye'nin ilk silah OSB'sinde fabrikalar yükseliyor!

Arsa tahsislerinin devam ettiği Kırıkkale'deki Türkiye'nin ilk Silah İhtisas OSB'sinde fabrika blokları yükselmeye başladı.

Ordu'da 3 OSB için kamulaştırma işlemleri devam ediyor!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde OSB kurulması kapsamında kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti...

Fatsa OSB için 410 dönümlük arazi alındı!

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, OSB'nin büyütülmesi için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Karataş, arazi alımı için yer sahipleriyle anlaşıldığını söyledi.

Ordu Fatsa OSB'de kamulaştırmalar başlıyor!

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ikinci etapta kamulaştırma çalışmaları başladı. FATSO Başkanı Tayfun Karataş : "İkinci etap OSB'yi bölgemize kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. " dedi.

Fatsa OSB'de kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Fatsa OSB 2. etap için kamulaştırma çalışmalarının başladığını ifade eden FATSO Başkanı Karataş, "İkinci etap OSB’yi bölgemize kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için çalışmaları hızlandırdık" dedi.

Fatsa OSB fabrikaları Haberi

Fatsa OSB fabrikaları

Başkanlık makamında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Av. Ahmet Çoruh ile birlikte bir basın açıklaması yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütülmesi kararını daha önce almıştık. Organize Sanayi Bölgemizin büyüyeceğini ifade etmiştik ama resmi prosedürler çerçevesinde üzerindeki su kuyularından dolayı gecikmesi olduğunu kamuoyumuza paylaşmıştık. Bugün bir müjdeyi vermek için huzurlarınızdayız. Daha önce mevcut Organize Sanayimizin bin dönüm büyütülmesi kararı alınmış ve Sanayi Bakanlığı’nca onaylanmış, -DSİ hariç- bütün ilgili kurumlardan onayı almıştık. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak sadece oradaki Fatsa’nın içme suyunu karşılayan kuyular olduğu için uygun görüş alamamıştık. Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz görüşmeler ve çalışmalar neticesinde mevcut oradaki su kuyularımızın başka bir yere taşınarak suyu karşılayacak yeni kuyular açılması gündeme gelmişti. Fatsa Organize Sanayi...