05 / 05 / 2024

faturalarda zam olacakm mı

faturalarda zam olacakm mı

Ahıska-Borçka Elektrik İletim Hattının açılış töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Taner Yıldız, elektrik ve doğal gaz fiyatlarında şu anda bir değişiklik öngörmediklerini belirtti...

Elektrikte yeni zam beklentisi! Faturalar kabaracak!

Elektrik maliyetlerine önümüzdeki sene bir de Akkuyu NGS’nin garanti yükü eklenecek. Akkuyu’nun pahalı elektriğinin faturalarda zam olarak görüleceği belirtiliyor...

Adana’da toplu taşımaya yüzde 35.7 zam!

ADANA’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 35.7’ye varan oranda zam yapıldı. Belediye otobüsleri 1.40 liradan 1.90 liraya, dolmuş ücretleri 1.75 liradan 2.25 liraya, özel halk otobüsleri 1.60 liradan 2 liraya yükseldi...

Kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek?

Konutlarda kira artış hesaplaması, Borçlar Kanunu madde 344 gereğince dönemin Üretici Fiyat Endeksi oranları ile yapılıyor. Peki, kira zam oranı 2014 nasıl belirlenecek? İşte kira artış hesapları..

Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Meskenlerde kiracıya yapılacak zamlar, Borçlar Kanunu ile ÜFE oranlarına bağlanmış olup; işyeri kiralamalarında 2020 yılına kadar böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki, Eylül ayında kiracıya en fazla ne kadar zam yapılacak?

Elektriğe zam mı geliyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte geldiği Kayseri’de, elektriğe zam yapılacağı yönündeki haberleri değerlendirdi.

İstanbul'da okul servis ücretlerine zam!

İstanbul'da okul servis ücretlerine yaklaşık yüzde 8 oranında zam yapıldı. Zamla birlikte en yakın mesafe 151 TL, en uzak mesafe (23-25 km) 370 TL oldu.

Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

Kira zamları, taşınmaz mal sahibi tarafından kiracısına belli bir oranda yapılıyor. Peki mesken kirasına ne kadar zam yapılır? İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır? Kira zam oranları nasıl hesaplanır?

İşyeri kirasına ne kadar zam yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında, yenilenen kira döneminde kiracıya nasıl zam yapılması gerektiği, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre, işyeri kirasına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira zam hesapları..

Ev kirasına ne kadar zam yapılır?

Kiracı ve ev sahibi yasal haklar, Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Ev sahibi, kira döneminin yenilenmesi halinde kiraya zam yapabiliyor. Peki, ev kirasına ne kadar zam yapılır?

Yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kira kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak yıllık zamlar, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki bu ayki enflasyona göre yıllık kira zam oranları ne kadar oldu?

Kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

Mesken kiralamalarında yapılacak zamlar dönemin ÜFE oranlarına bağlanırken; işyeri kiralamaları için böyle bir sınırlama bulunmuyor. Peki mesken kiralamalarında kiracıya bu ay ne kadar zam yapılacak?

Kira zam oranları Eylül 2014!

Kira bedelinde yapılacak zam oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Peki, Eylül ayında kira zam oranları ne kadar oldu? İşte kira zam oranları Eylül 2014...

Eylül ayında doğal gaza zam yok!

Doğalgazda zam söylentilerine yanıt geldi. Her ay olduğu gibi eylül ayında da doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. TRT'de yer haberde, doğalgaza eylül ayında da zam yapılmayacağı belirtildi.

faturalarda zam olacakm mı Haberi

faturalarda zam olacakm mı

Ahıska-Borçka Elektrik İletim Hattının açılış töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kakha Kaladze, Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanı Natık Aliyev, çeşitli kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.


Garibashvili, santralin, ülkesinde üretilen elektriğin Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasını sağlayacağını ve iki ülke arasındaki dostluğu  geliştireceğini belirtti.


Kaladze, “Bu anlaşma sadece Gürcistan için değil, iki ülke için de önemli. Gürcistan’ın çok ciddi bir hidro kapasitesi var. Bu projeyle bu enerjinin sadece ülke içerisinde değil, komşu ülkelerde de satışını yapacağız” diye konuştu.


Bakan Yıldız, bu iletim hattının yalnızca iki ülke arasında kalmayacağını, Azerbaycan'ın enerjisini de taşıyacağını vurguladı. Gürcistan ürettikçe Türkiye'nin bu enerjiyi taşıyacağını anlatan Yıldız, "Bu projeyle Gürcistan'da üretilen elektrik çok kısa bir süre içerisinde Avrupa pazarlarında...