02 / 05 / 2024

Faturayı elektrik çarpacak

Faturayı elektrik çarpacak

Elektrik faturalarındaki tartışmalı kayıp - kaçak bedelini yasal zemine oturtmak için hazırlanan tasarı, dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetleri gibi harcamalarının tüketiciden tahsil edilmesinin önünü açıyor.

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu...

Elektrik faturaları kabusunuz olmasın! İşte faturayı yarı yarıya düşürme yöntemleri!

Elektrik faturalarınız yüksek tutarda geliyorsa, bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Elektriğin pahalı ve ucuz geldiği belirli saatler bulunmaktadır. İşte o saatler ve elektrik faturasını düşürme yöntemleri!

Elektrik faturasında hayat kurtaracak küçük ama etkili ipuçları

Evinizde hiç fark etmeden elektrik tüketimini dolayısıyla da faturayı balon gibi şişirdiğinizi farkında mısınız? Her gün elinize aldığınız ütü ve saç kurutma makinesinin buzdolabınızdan daha fazla elektrik tükettiğini biliyor musunuz? Peki ya sadece çoklu ve düğmeli priz alarak tüketimi yüzde 5 düşü

Elektirk faturasını ödeyemeyenlere yardım desteği! Elektrik faturası yardım desteği nasıl alınır?

Türkiye'de 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriğinin kesildiği öne sürüldü. Bu iddiaya karşılık Enerji Bakanlığı hali hazırda 278 bin abonenin elektriğinin kesik olduğunu bildirdi. Hükümet faturayı ödeyemeyene elektrik faturası desteği veriyor. İşte detaylar...

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Binaların çatılarında üretilen elektrik faturayı düşürecek!

Kamuoyunda çatı mevzuatı olarak bilinen düzenlemeyle, Türkiye'de binaların çatı ve cephelerine kurulacak güneş panellerinden sağlanacak enerjiyle tüketicilerin elektrik faturaları düşecek..

Kabarık elektrik faturasına önlem geliyor!

Bazı elektrik dağıtım şirketlerinin sayaç okumayıp faturayı 2015’e sarkıtarak ek finans elde etmeye çalıştığı haberiyle ilgili EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Bu tür manipülatif girişimler bekliyorduk. Hazırlıklıydık” dedi

Binlerce abonenin elektrik borcu taksitlendirilecek!

Antalya, Burdur ve Isparta'nın elektrik dağıtımını sağlayan şirket, ödeme düzenlemesi yaptığı gerekçesiyle vatandaşa 2-3 aylık faturayı tek seferde yansıtmıştı. Vatandaşlar gelen meblağların yüksek olduğu ileri sürerek tepki göstermişti.

Elektrik faturası her yerden ödenir mi?

Kimi zaman elektrik aboneleri, faturayı ödemeyi unutabiliyor veya farklı bir şehirde bulunabiliyor. Peki, elektrik faturası her yerden ödenir mi? Başka şehirden elektrik faturası ödenir mi?

Elektrik faturasını kaybettim nasıl öderim?

Bir fatura dönemi içerisinde yapılan enerji harcaması ile bu harcamaya karşılık gelen faturada belirtiliyor. Kimi zaman aboneler adına düzenlenen faturayı kaybedebiliyor. Siz de "Elektrik faturasını kaybettim nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Faturayı elektrik çarpacak!

Elektrik faturalarındaki tartışmalı kayıp - kaçak bedelini yasal zemine oturtmak için hazırlanan tasarı, dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetleri gibi harcamalarının tüketiciden tahsil edilmesinin önünü açıyor.

Hotpoint elektrik tasarruflu akıllı çamaşır makinesini üretti!

Tüketicilerden gelen talepleri dikkate alan Hotpoint, 21 milyon euroya yenilediği Aqualtis çamaşır makinesiyle elektrik faturasında yılda 300 lira tasarruf sağlıyor

İstanbloom projesinde güneş ve rüzgârdan elektrik üretecek!

Beşiktaş'ın yeni Başkanı Fikret Orman'ın ortağı olduğu Esin Yapı, İstanbul'un göbeğinde bir ilke imza atacak. Esentepe'deki İstanbloom projesinde güneş ve rüzgârdan elektrik üretecek

Faturayı elektrik çarpacak Haberi

Faturayı elektrik çarpacak

Kayıp - Kaçak bedelinin yasal zemine oturtulması ve bu bedellerin abonelere geri ödenmesinin engellenmesi için yapılan çalışmadan başka ayrıntılar da ortaya çıktı. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun (EPDK) hazırladığı tasarıya göre, şirketlerinin değişmesini istediği kaçak oranlarındaki değişimin faturasını da tüketici ödeyecek.

Tasarıyla, elektrik dağıtım şirketlerinin “müşteri hizmetleri” gibi harcamaları da kanuna konarak bu kalemlerin tüketiciden tahsil edilmesi için hukuki altyapı hazırlanıyor.


‘Sanal maliyetler var’

Tasarı, EPDK’nın yeni maliyetleri tarifelere yansıtmasının da önünü açıyor. Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Yeşil, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Tasarıyla yalnızca kayıp ve kaçak bedelleri yasalaştırılmıyor; kullanıcıların faturalarını kabartacak yeni kalemlerin de tarifeye eklenmesine yönelik düzenleme yapılıyor. Yeni yeni maliyet kalemleri icat ediliyor.

Ortada böyle bir faaliyet yokken isim konularak yaratılan sanal maliyetlerle, farklı isimler altında mükerrer tahsilatlarla elektrik kullanıcılarından dağıtım...