15 / 05 / 2024

Fed aylık tahvil alım miktarı

Fed aylık tahvil alım miktarı

Fed'in, parasal genişlemeden çıkış için ilk sinyali verdiği 22 Mayıs 2013'ten bugüne kadarki yıllık dönemde tahvil alım miktarı aylık 85 milyar dolardan 45 milyar dolara düşürülürken, faiz artırımının başlayacağı tarihle ilgili beklentiler de öne çekildi.

Altın kolları sıvadı! Yedinci aylık kaybına hazırlanıyor

Altın fiyatları, bu hafta Fed'in faiz kararını artırmaya hazırlanması ile yedinci aylık kaybın hazırlanıyor. Altın, düşüşler için kolları sıvarken yatırımcılar altın için son dakika gelişmeleri merak ediyor. 

Dünyanın en ünlü bankası altın fiyatları için 3 aylık tahmini açıkladı! Altın yatırımcıları gözlerini çevirdi

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı sonrası ünlü yatırım bankası Goldman Sachs altın fiyatları için 3 aylık ila 6 aylık tahminlerini paylaştı.

FED tahvil alımını 25 milyar dolara indirdi!

FED tahvil alımını 25 milyar dolara indirdi. ABD Merkez Bankası, ekim ayında sonlandırmayı planladığı aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha azaltarak 25 milyar dolara düşürdü.

Varyap'tan 30 milyon liralık tahvil ihracı gerçekleştirdi!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Varyap, 30 milyon TL nominal değerli 365 gün vadeli tahvil ihracı gerçekleştirdi. Şirketten yapılan açıklamada tahvilin ilk üç aylık dönemsel faiz oranı aylık yüzde 1.1104 olarak belirtilildi.

Fed'in tahvil alım miktarı aylık 85 milyar dolardan 45 milyar dolara düşürüldü!

Fed'in, parasal genişlemeden çıkış için ilk sinyali verdiği 22 Mayıs 2013'ten bugüne kadarki yıllık dönemde tahvil alım miktarı aylık 85 milyar dolardan 45 milyar dolara düşürülürken, faiz artırımının başlayacağı tarihle ilgili beklentiler de öne çekildi.

Fed aylık varlık alımlarını 75 milyar dolarda tutacak!

RBC Ekonomik Araştırmalar Yardımcı Başekonomisti Paul Ferley, tarım dışı istihdam verisine ilişkin " Fed, aylık varlık alımlarını kısa vadede 75 milyar dolarda tutacak " dedi...

Turizm geliri 8 aylık dönemde 19 milyar doları aştı!

Dünya'daki ekonomik krizlere rağmen Merkez Bankası Ödemeler Dengesi İstatistiklerine göre 8 aylık dönemde turizm gelirleri 3 milyar 480 milyon dolar artarak 19 milyar 152 milyon dolara kadar çıktı..

Türkiye'ye yılın 8 aylık döneminde 24,08 milyon turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan: "Yılın 8 aylık döneminde ülkemize gelen 24,08 milyon ziyaretçinin 12,95 milyonu Avrupa'dan, 6,1 milyonunu ise Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden"

Nef Kağıthane 03 ödemeleri! Aylık 1.200 TL taksitlerle!

Nef Kağıthane 03 ödemeleri aylık 1.200 TL taksitlerle yapılıyor. Konut fiyatlarının 254 bin TL ile 867 bin TL arasında değiştiği Nef Kağıthane 03'te 9 bin TL peşin veriliyor...

Nef Kağıthane 03 ödeme! 1.200 lira aylık taksitler!

Nef Kağıthane 03 ödeme planına göre 1.200 lira aylık taksitlerle konut sahibi olunuyor. Nef Kağıthane 03 projesinde dairelerin fiyatları 254 bin lira ile 867 bin lira arasında belirlendi...

Emlak Konut GYO 9 aylık toplam cirosunda 4 milyar lirayı aştı!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkul sektörünün sonbahara hızlı giriş yaptığını, 9 aylık toplam hasılatlarının (ön satışlar dahil) 4 milyar 281 milyon 855 bin lirayı aştığını söyledi.

Akfen GYO aylık yatırımcı raporunu yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan açıklamaya göre Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 Eylül ayı için aylık yatırımcı raporunu yayınladı...

FED kararı belli oldu!

İşte FED açıklaması... Dünya piyasalarının merakla beklediği Amerikan Merkez Bankası FED’ in toplantı tutanakları açıklandı. FED, aylık 85 milyar dolarlık varlık alımlarının hızını düşürmedi...

Fed aylık tahvil alım miktarı Haberi

Fed aylık tahvil alım miktarı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal genişlemeden çıkış için ilk sinyali verdiği 22 Mayıs 2013 tarihinden bugüne kadarki bir yıllık dönemde tahvil alım miktarı aylık 85 milyar dolardan 45 milyar dolara düşürülürken, faiz artırımının başlayacağı tarihle ilgili beklentiler de öne çekildi.


Ben Bernanke'nin 22 Mayıs 2013'te tahvil alım programının sınırlandırılabileceğine ve 2008 yılından bu yana aralıklarla devam eden parasal genişlemenin sonlandırabileceğine ilişkin açıklamaları hem piyasaların hem ekonomistlerin ekonomiye ilişkin algılarında ve modellemelerde önemli ölçüde değişikliğe neden oldu. Bu bağlamda ABD'de ekonomik aktiviteye yönelik beklentiler iyileşirken, gelişen ülkelere ilişkin algılarda ise bozulma dikkati çekti.


ABD'de büyüme 2012 yılının son çeyreğinde yüzde 2,7 ve 2013 yılı ilk çeyrekte yüzde 1,8 olarak gerçekleşirken, hava şartlarından kaynaklanan ekonomideki durağanlık nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde yalnızca yüzde...