19 / 05 / 2024

fed ekonomi faaliyet raporu

fed ekonomi faaliyet raporu

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikan ekonomisinin nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun ocak sayısını yayımladı.

Yatırımcılardan FED’e faiz uyarısı! Ekonomi çökebilir!

Uzmanlar, Fed’in faiz artırma politikasını eleştirdi ve faiz artırımlarının devam etmesi halinde gelecekte dünyayı ekonomik olarak durgunluk beklediğini savundu.

FED'in stres testi sonuçları açıklandı: ABD bankaları şiddetli bir resesyonu atlatabilir

ABD ekonomisinde meydana gelebilecek büyük bir resesyon ülkeyi nasıl etkiler sorusunun cevabını araştıran FED, bankalar üzerinde yaptığı stres testinin sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, ülkede ekonomi dursa bile bankalar bunu sübvanse edebilecek sermayeye sahip.

Ünlü ekonomi profesörü Aziz Konukman dolarda neler yaşanacağını açıkladı! Ateşe benzin dökülüyor

Ekonomi Profesörü Aziz Konukman, FED’in faiz kararı sonrası dolarda yaşanacak hareketliliği değerlendirdi.

Fed Para Politikası Raporu'nu yayımladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), kovid-19 salgınının aşılama çalışmalarına rağmen ekonomik faaliyet ve iş gücü piyasası üzerinde ağır bir yük oluşturmaya devam ettiğini aktardı.

Fed tutanakları yayımlandı: Salgının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizlik arttı!

Fed son toplantısına ait tutanaklar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizliğin son derece arttığını, devam eden halk sağlığı krizinin yakın vade de ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini ortaya koydu.

Fed'in faiz artırma ihtimali yükseldi!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi Başkanı William Dudley, ekonomi ve piyasalarının genel durumunu değerlendirdi. Dudley, Fed'in faiz artırma ihtimalinin çok güçlendiğini belirtti.

FED yetkililerinden faiz açıklamaları!

Philadelphia FED Başkanı Harker: "Bu yıl ekonomi yolunda ilerlemeye devam ederse 3 faiz artışı uygun olur" dedi.

Michael Kramer: Fed faiz artışı için aralık ayına kadar bekleyebilir!

Amerikalı ekonomistler, zayıflayan ekonomi, finansal dalgalanmalar ve başkanlık seçimleri nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl aralık ayında en fazla bir faiz artışı yapabileceğini öngörüyor.

ANBA ve Ekonomi Gazetecileri Derneği inşaat Platformu kurdu!

30 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren ANBA Yayın Grubu ile 800'ü aşkın üyesiyle ekonomi basınının sesi olan Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ortak bir platform oluşturdu.

Fed faiz artırımını erteleyebilir!

Fed'in para politikasına yönelik soru işaretleri devam ediyor. Ekonomistler, Fed'in faiz artırımını zayıflayan küresel ekonomi, düşen petrol fiyatları ve güçlenen dolar nedeniyle yılın ikinci yarısına erteleyebileceğini öngörüyor.

Ağustos ayında FED ve dolar olayları öne çıktı!

Medya Takip Merkezi’nin (MTM) Ağustos ayını kapsayan ekonomi gündemi raporuna göre, ay boyunca ekonomi basınında öne çıkan konular arasında FED’in tahvil azaltma hamlesi ve doların 2 TL seviyesini görmesi, ilk sıralardaydı...

Tapu Müdürlüğünün faaliyet alanları nelerdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği kapsamında belirtilen tapu Müdürlüğünün faaliyet alanları nelerdir? Konu ile ilgili hükümler ve detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

TİM-FED üyelerine iftar yemeği verdi!

Türkiye'nin inşaat sektöründeki çimentosu olan ve aynı zamanda hizmette 25 yılını deviren TİM-FED, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği organizasyon ile üyelerine geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini verdi...

fed ekonomi faaliyet raporu Haberi

fed ekonomi faaliyet raporu

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik faaliyetin son dönemde hafif şekilde arttığını belirterek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarına ilişkin beklentinin bu yıla  ait büyümeye yönelik iyimserliği desteklediğini ancak vaka sayısındaki artışın söz konusu iyimserliği azalttığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fed, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunun Ocak 2021 sayısını yayımladı. Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, bir önceki Bej Kitap raporunun yayımlandığı Aralık 2020'den bu yana çoğu Fed şubesinin ekonomik faaliyetin hafif şekilde arttığını bildirdiği ifade edildi.

Artan vakalar iyimserliği azaltıyor

Raporda, tüketici harcamalarına ilişkin raporlamaların karışık bir seyir izlediği belirtilerek bazı şubelerin Kovid-19 vakalarındaki artış ve önlemlerin sıkılaşması nedeniyle perakende satış, eğlence ile konaklama hizmetlerine olan talebin azaldığını bildirdiği kaydedildi.

Geçen ay tatil sezonunda...