30 / 04 / 2024

Tapu Müdürlüğünün faaliyet alanları nelerdir?

Tapu Müdürlüğünün faaliyet alanları nelerdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği kapsamında belirtilen tapu Müdürlüğünün faaliyet alanları nelerdir? Konu ile ilgili hükümler ve detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Tapu Müdürlüğünün faaliyet alanları nelerdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün faaliyet alanları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. 


Yönetmeliğe göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetlerin başında her türlü tapu, kadastro, harita ve hava fotoğrafı, arşiv bilgi ve belgeleri ile benzeri hizmetleri sunmak geliyor.


Söz konusu hükümler, yönetmeliğin 4. maddesinde şu şekilde yer alıyor;


Faaliyet alanları

MADDE 4 – (1) İşletme Müdürlüğünün faaliyet alanları şunlardır:


a) Sipariş almak sureti ile her türlü harita, kadastro, değişiklik işlemleri ve bunlarla ilgili teknik hizmet üretmek, uygulamak, idari işlemleri yapmak veya bunların üretim hizmetine katılmak.


b) Genel Müdürlükçe üretilmiş olan her türlü tapu, kadastro, harita ve hava fotoğrafı, arşiv bilgi ve belgeleri ile benzeri hizmetleri sunmak.


c) Eğitim amaçlı hizmet sunmak.


ç) Uçaklar dahil olmak üzere her türlü üretim araç ve gereçlerini kiraya vermek.


d) Teknik hizmetlere ilişkin proje ve araştırma çalışmaları yapmak, personel için eğitim amaçlı kurslar ve seminerler düzenlemek.


e) Tanıtma ve yayın hizmetleri vermek.


Sermaye

MADDE 5 – (1) İşletme Müdürlüğü için kendi kaynaklarından karşılanmak üzere dört milyon Türk Lirası sermaye tahsis edilmiştir. 6083 sayılı Kanunun 8 inci maddesi gereğince, bu miktar Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine Bakanlar Kurulunca beş katına kadar arttırılabilir.


(2) Arttırılan sermaye elde edilen kârlarla karşılanır. Ödenmiş sermaye tutarı kendisine tahsis edilen sermaye tutarına ulaştıktan sonra elde edilen kârlar, döner sermaye hizmetlerinde kullanılmak üzere ertesi yılın gelirlerine ilave edilir.


(3) Döner sermaye işletmesinin zararları, dönem net zararı hesabına alınarak, geçmiş yıllar zararları hesabında bekletilir ve ertesi yıllar kârları ile kapatılır.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön