16 / 05 / 2024

Tapu Müdürlüğü yönetmeliği

Tapu Müdürlüğü yönetmeliği

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği kapsamında belirtilen tapu Müdürlüğünün faaliyet alanları nelerdir? Konu ile ilgili hükümler ve detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Tapu müdürlüklerinde 2 buçuk milyonun üzerinde kimlik doğrulama işlemi yapıldı!

Son dönemde tapu müdürlükleri, bankalar, noterler, sınav merkezleri, belediyeler ve ziyaretçi kabul noktalarında çipli kimlik kartı ile kimlik doğrulama işlemleri yapılıyor.

İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alınacak! TCDD tek tek açıkladı! Şimdi başvuru şartlarına bakın!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Karayolları Genel Müdürlüğü kura sonuçları belli oldu mu? KGM personel alımı sonuçları açıklandı mı? 

Karayolları Genel Müdürlüğü  3 bin işçi alımı  başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden 2-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılmıştı. Peki Karayolları Genel Müdürlüğü kura sonuçları belli oldu mu? KGM personel alımı sonuçları açıklandı mı? 

Karayolları Genel Müdürlüğü en az ilkokul mezunu 3 bin işçi alımı başvuruları başladı! Elinizi çabuk tutun sona eriyor..

Karayolları Genel Müdürlüğü 3 bin işçi alımı yapacağını ilan etti. Peki, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işe alım detayları neler oldu? Başvurular devam ediyor mu? İşte detaylar...

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde yüksek maaşla çalışma fırsatı! Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alınacak!

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 3000 personel alımı yapılacak. Yüksek maaşla hemen Karayolları Genel Müdürlüğü'nde hemen işe başlayın. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü personel alım detayları!

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri çalışma gün ve saatleri nasıl? İşte 2023 Tapu Müdürlükleri güncel çalışma saatleri

Tapu ve Kadastro Müdürlükleri, 2023 yılı için çalışma gün ve saatleri oldukça merak edilip araştırılmaktadır.

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

İŞKUR duyurdu! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 30 kamu işçisi alıyor! Hemen başvurun

İŞKUR, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne 30 kamu işçisi alınacağını duyurdu. Başvuru yapmak isteyenler dikkat! İşte başvuru şartları...

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Orman Genel Müdürlüğü 5 bin işçi alımı kura sonuçları açıklandı mı? OGM şehir şehir isim listesi!

Orman Genel Müdürlüğü 5 bin işçi alımı kura sonuçları il il açıklanmaya devam ediyor. OGM kura sonuçları 2022 sorgulama sık sık araştırılıyor. Peki, OGM 5 bin işçi alımı kura sonuçları belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

Tapu Müdürlüğü yönetmeliği Haberi

Tapu Müdürlüğü yönetmeliği

Tapu Müdürlüğünün faaliyet alanları nelerdir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün faaliyet alanları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. 


Yönetmeliğe göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetlerin başında her türlü tapu, kadastro, harita ve hava fotoğrafı, arşiv bilgi ve belgeleri ile benzeri hizmetleri sunmak geliyor.


Söz konusu hükümler, yönetmeliğin 4. maddesinde şu şekilde yer alıyor;


Faaliyet alanları

MADDE 4 – (1) İşletme Müdürlüğünün faaliyet alanları şunlardır:


a) Sipariş almak sureti ile her türlü harita, kadastro, değişiklik işlemleri ve bunlarla ilgili teknik hizmet üretmek, uygulamak, idari işlemleri yapmak veya bunların üretim hizmetine katılmak.


b) Genel Müdürlükçe üretilmiş olan her türlü tapu, kadastro, harita ve hava fotoğrafı, arşiv bilgi ve belgeleri ile benzeri hizmetleri sunmak.


c) Eğitim amaçlı hizmet sunmak.


ç) Uçaklar dahil olmak...