04 / 05 / 2024

Fedden faiz açıklaması

Fedden faiz açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fed 'in faiz toplantılarına ilişkin, " Gelişmekte olan ülkeler için en kötü senaryo gündemde " dedi.

Merkez Bankası faiz kararından sonra Selçuk Geçer'den bomba dolar açıklaması: Dolar 29 TL hayırlı olsun!

Merkez Bankası faiz kararı açıklanır açıklanmaz gözler dolar kuruna çevrildi. Milyonlarca kişi dolar kurunun yükselip yükselmediğini araştırırken, Ekonomist Selçuk Geçer'den bomba gibi '' Dolar 29 TL hayırlı olsun'' yorumu geldi. İşte son dakika Selçuk Geçer'in o açıklaması...

FED'in faiz açıklaması altını vurdu, altın fiyatları hızla düşüşe geçti! Analistler peş peşe açıkladı!

FED'in faiz açıklaması altın fiyatlarını olumsuz etkiledi... Gram altın aniden düşüşe geçti ve yatırımcılar ne yapacaklarını bilemedi... İşte altın fiyatlarındaki son durum...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni faiz açıklaması! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni faiz açıklaması geldi. İşte merak edilen detaylar!

Avrupa Merkez Başkanı Lagarde’dan faiz açıklaması! Enflasyon hala çok yüksek!

Euro Bölgesi'nde enflasyonun hâlâ çok yüksek seviyelerde olduğu açıklamasını yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde,  faiz artışları konusunda verilere bağlı kalmaya devam edeceklerini açıkladı.

Doların güçleneceğini söyleyen Özgür Demirtaş'tan olay yaratan faiz açıklaması! Herkes bu açıklamayı konuşuyor

Dolar yorumları ile tanınan Ekonomist Özgür Demirtaş, Merkez Bankası politika faiz kararı ile ilgili olay açıklamalarda bulundu. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklaması...

Doların kaderini belirleyen faiz için son dakika açıklaması geldi! Bir sonraki karar şimdiden belli oldu

ABD Eski Hazine Bakanı Prof. Summers, doların kaderini belirleyecek olan Fed'in faiz oranları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Rusya Merkez Bankası’ndan flaş faiz açıklaması!

Rusya ve Ukrayna arasında savaş ederken Merkez Bankası’ndan faiz açıklaması geldi. Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre politika faizinde değişikliğe gidilmediği ve yüzde 7,5 seviyesinde sabit bırakıldığı duyuruldu.

FED Başkanı Powell'dan gündeme bomba gibi düşen faiz açıklaması!

Jerome Powell, FED'in önümüzdeki dönemde alacağı faiz kararına ilişkin açıklama yaptı.

İş Bankası’ndan şaşırtan faiz açıklaması! “Kârlar yüksek” İşte detaylar!

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, faiz hakkında herkesi ilgilendiren bir açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Dolar bomba gibi patlayacak! FED Başkanı Powell'dan pimi çeken son dakika açıklaması

Doların uluslararası piyasalarda değerini artırmak ve ülkedeki enflasyonu aşağı çekmek için faiz artırımına giden FED, doları bomba gibi patlatacak yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. FED Başkanı Powell, son dakika açıklamasıyla piyasaları yine alt üst edecek.

İslam Memiş'ten dikkat çeken altın açıklaması: Alanlara geçmiş olsun, bekleyenlere hayırlı olsun!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yaptığı açıklamada Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz kararını, olası sonuçları ve ortaya çıkacak senaryolar karşısında yatırımcıların nasıl davranması gerektiğini anlattı. İslam Memiş açıklamasında gram altına da değindi.

Fedden faiz açıklaması Haberi

Fedden faiz açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Fed'in faiz toplantılarını değerlendiren Şimşek, Fed'in faiz artımı Türkiye'yi olumsuz etkiler. Gelişmekte olan ülker için en kötü senaryo gündemde" dedi. Şimşek Türkiye'nin direnç seviyesinin fazla olduğunu da belirterek, "Türkiye olası 3-4 aylık şoku rahat atlatır" ifadelerini kullandı.


- Sizinle seçim öncesinde ekonomiyi sık sık konuştuk. Bu kez 7 Haziran sonrasındaki süreci değerlendirerek başlarsak. Seçim sonuçlarının ortaya koyduğu hükümet koşullarını da dikkate alarak, ekonominin 50 günlük performansını nasıl değerlendiriyorsunuz? 


Seçimler belirsizliği ortadan kaldırmadı. Bu da seçim sonrasına ilişkin olumlu beklentileri siyasi istikrar devam eder ertelenen özel sektör yatırımları devreye girer gibi beklentiler başka bahara kaldı. Büyümede zayıflama devam etti. Kredi hacmine baktığımız zaman nispeten bir yavaşlama var. Son gelişmeler de muhtemelen olumlu yansımayacaktır. Yani...