29 / 04 / 2024

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.



Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve son banka kredi sıkılaştırmasını enflasyonun zorlaştığı gerçeğiyle dengelediğinden, ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi. kontrol etmek.

Fed başkanı, Powell'ın üst düzey bir ABD merkez bankası çalışanıyla röportaj yaptığı bir Fed araştırma konferansında dikkatlice yazılmış açıklamalarda, merkez bankasının artık "toplantı toplantı" kararlar alacağını yineledi, ancak aynı zamanda bir yıllık agresif oranın ardından bunu işaret etti. artarsa, yetkililer "dikkatli değerlendirmeler yapmak için verilere ve değişen görünüme bakabilir".

ABD Fed Başkanı ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Powell, Washington'daki konferansta bir panel oturumunda yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadarki sıkılaştırmamızın gecikmeli etkileri ve son bankacılık streslerinden kaynaklanan kredi sıkılaştırmasının boyutu hakkında belirsizlikle karşı karşıyayız" dedi. "Bu nedenle bugün, rehberliğimiz, enflasyonu yüzde 2'ye döndürmek için ek politika sıkılaştırmasının ne ölçüde uygun olabileceğini değerlendirirken izleyeceğimiz faktörleri belirlemekle sınırlı."

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...


Geri Dön