15 / 05 / 2024

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.



Powell, "Çok fazla şey yapmanın veya çok az şey yapmanın riskleri daha dengeli hale geliyor ve politikamız bunu yansıtacak şekilde ayarlandı" dedi. 13-14 Haziran tarihlerinde yapılacak bir politika toplantısı öncesinde, "ek politika sıkılaştırmanın ne ölçüde uygun olacağına dair herhangi bir karar vermedik" dedi.

ABD'li politika yapıcılar, yaklaşmakta olan politika kararları konusunda kararsız kaldılar ve merkez bankasının oran belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi içindeki tartışmayı etkileyebilecek önemli istihdam ve önümüzdeki haftalarda açıklanacak enflasyon verilerini gözden geçirecekler.

Powell, şimdiye kadarki verilerin "komitenin enflasyonu düşürmenin biraz zaman alacağı görüşünü desteklediğini" hissettiğini söyledi. Örneğin, sıkı işgücü piyasası gibi enflasyonu yüksek tutabilecek bazı faktörlerin, özellikle enflasyonun daha kalıcı olduğu hizmet sektörlerinde henüz gevşemediğini belirtti.

ABD Fed Başkanı ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Politika yapıcılar, bir sonraki toplantıya ilişkin net rehberlik sunarken başka kısıtlamalarla da karşı karşıya kalıyor. Verilerden bağımsız olarak, ABD federal borç tavanı üzerindeki en alt düzeydeki siyasi açmaz çözülmeden kalırsa, Fed'in faiz oranlarını yükseltmesi pek mümkün görünmüyor. Sonuç, gerçek bir ABD borç temerrüdü olursa, merkez bankası ekonominin üzerindeki yükü hafifletmek için acil adımlar atmaya bile itilebilir.

Powell'ın yorumları genel olarak “Mayıs toplantı sonrası basın toplantısından çıkardığımız çıkarımlarla tutarlıydı; bu, (FOMC) bir noktada daha fazla sıkılaştırmanın gerekip gerekmeyeceğinden emin olmasa da, komitenin temel senaryosunun Haziran'da bir duraklama olmasıydı. ”LHMeyer kıdemli ekonomisti Kevin Burgett yazdı.

Bu hafta gerçekten de bazı Fed politika yapıcılarının daha fazla faiz artışına ara verilmesi çağrısında bulunduğu görüldü. Ancak diğerleri daha fazla artış için bastırırken, başkan yardımcısı adayı Philip Jefferson, net bir tavsiye olmaksızın her iki taraftaki riskleri öne sürerek orta bir yolda yürüyen açıklamalar yaptı.

Türkiye fiyatı merak edilen Oppo Reno 10 Pro Görüntüleri, 24 Mayıs Lansmanından Önce Sızdı

Motorola hayranlarına müjde! 1 Haziran'da tanıtılacak... İşte Motorola Razr 2023

İşte Huawei'nin en yeni amiral gemisi P60 Pro özellikleri


Geri Dön