04 / 05 / 2024

Fehim Adak neden öldü

Fehim Adak neden öldü

Ekonomi politikasındaki 'havuz sistemini'nin mucidi eski bakanlardan Fehim Adak, 85 yaşında yaşamını yitirdi. Mardin’de 1931 yılında dünyaya gelen, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni bitirmişti.

Altın neden yükseliyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Türkiye’de en iyi yatırım araçlarından biri olarak görülen altının neden yükseldiğini kaleme aldı.

Rusya'da protestolara neden olan kilise inşaatı durduruldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Peru'da tartışmalara neden olan inşaat!

Peru Machu Picchu’ya turistleri doğrudan taşımaya fırsat sunan yeni bir uluslararası havalimanının inşasına başlandı. İnşaat bölgede tartışmalara neden oldu.

Bolu'da tartışmalara neden olan inşaat mühürlendi!

Bolu Kültür Mahallesi'de yol üstünde bulunan ve şehirde bazı tartışmalara neden olan inşaat çalışması hakkında Bolu Belediyesi tarafından mühürleme kararı alındı. 

Ev almak için 6 neden!

İnşaat maliyetlerinin konut fiyatlarına yansımadığı şu dönemde konut almak en uygun dönem olarak görülüyor. İşte bugünlerde ev almak için 6 neden...

İstanbul'da yaşamak için 5 neden!

"İstanbul’da yaşamak için 5 neden" başlıklı makale yayınlandı. Makalede, İstanbul'un çağdaş sanat merkezi olduğunu belirtildi.

Ataşehir Modern'de ev sahibi olmanız için 5 süper neden!

Satışların devam ettiği Ataşehir Modern'de de 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daireler yer alıyor. Projede firma bünyesinde 72 ay vade yapılıyor. İşte size Ataşehir Modern'de ev sahibi olmanız için 5 süper neden...

Portekiz'de yaşamak için 5 neden!

Portekiz, Türkiye’deki düzeni bozmadan, yılda sadece 7 gün ülkede kalarak vatandaşlık sürecini tamamlamaya olanak sağlaması ile farklılaşıyor. İşte Portekiz'de yaşamak için 5 neden...

Konya'daki hastane binası tartışmalara neden oldu!

Konya'da 18 Mayıs 2014'te Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile temeli atılan hastane binası tartışmalara neden oldu.

Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

İstanbul Havalimanı, Cumhuriyet'in 95. yıl dönümünde açıldı. İstanbul Havalimanı Alman medyasında da büyük yankı uyandırdı. Almanlar İstanbul Havalimanı'nı neden kıskanıyor?

Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Antalya Büyükşehir Belediyesi arsa karşılığı Boğaçay özel proje alanı yapımının ihalesini gerçekleştirdi. Peki, Konyaaltı ihalesi neden Hülya Koçyiğit'in damadına verildi?

Prava Kartal'da ev sahibi olmanız için 5 önemli neden!

Prava Kartal projesinde 4 bin 750 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte Prava Kartal'da ev sahibi olmanız için 5 önemli neden...

Sütlüce’de çökmeye neden olan kazı kapatıldı!

Beyoğlu Sütlüce’de dört katlı binayla birlikte bir gecekondunun çöktüğü öğrenildi. Çökmeye neden olan temel kazısı, bin kamyon hafriyatla ancak kapatılabildi. 

Fehim Adak neden öldü Haberi

Fehim Adak neden öldü

Devlet, Ticaret, Bayındırlık ile  Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski bakanı Fehim Adak, 85 yaşında hayata veda etti. Bir süreden bu yana Ankara Güven Hastanesi’nde tedavi gören ve durumu ağırlaşan, Fehim Adak’ın bugün  yaşamını yitirdiği açıklandı. Mardin’de 1931 yılında dünyaya gelen, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’ni bitirdikten sonra Mardin İI Bayındırlık Müdürlüğü, DSİ Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, DSİ Ankara Murakabe Müşavere Kurulu üyeliği yapan Fehim Adak, TBMM’de 16, 16, 20 ve 21′inci dönem Mardin Milletvekilliği yaptı.  Refahyol Hükümeti döneminde ekonomik politikada uygulanan ‘havuz sistemini’ uygulamaya koyan isimlerden biri olarak nitelendirilen Fehim Adak’ın cenazesinin Ankara’da toprağa verileceği açıklandı. 


Fehim Adak kimdir?


Sözcü


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Eski bakanlardan Fehim Adak Ankara'da tedavi gördüğü özel hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti.Adak, yaklaşık 3 yıldır...