02 / 05 / 2024

Ferda Öner kim

Ferda Öner kim

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Feda Öner 'in daveti üzerine 'Alanında Tecrübe Konuşuyor' etkinlikleri kapsamında öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Ferda Öner: Yaparak değiş yıkarak güzelleştiriyoruz!

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Feda Öner 'in daveti üzerine 'Alanında Tecrübe Konuşuyor' etkinlikleri kapsamında öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemlerinde yapılan masraf kapsamında tapu harcının yanı sıra, tapu döner sermaye bedeli ücreti de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Tapu ve Kadastro döner sermaye işletmesine yeni düzenleme!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla, döner sermaye işletmelerinin hizmet ve faaliyetlerinden hizmet bedeli yeniden düzenleniyor...

Apartman yöneticisini kim seçer?

Apartmanda kat malikleri, yönetim için kendi aralarından veya dışardan bir kimseyi veya üç kişilik bir kurulu seçebiliyor. Peki, apartman yöneticisini kim seçer? Yönetici oybirliği ile mi yoksa oyçokluğu ile mi seçilir?

Asansör giderlerini kim öder?

Kanun gereğince kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartmanın asansör giderlerini kim öder?

Emlakkulisi.com Haber Müdürü Melek Güner evleniyor!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haber sitesi Emlakkulisi.com'un Haber Müdürü Melek Güner ile Furkan Akman dünya evine giriyor. Çiftin düğünü 24 Mayıs 2014 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Vakıf GYO-Hüseyin ÖNER davasının reddine karar verildi!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatam Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı - Hüseyin ÖNER davasının reddine karar verildi.

Gaiplik kararını kim verir?

Kendisinden uzun zamandır haber alınmayan ve ölüm olasılıklarının yüksek olduğu kimselerin kişiliğinin son verilmesi için mahkemece verilen karar "gaiplik kararı" olarak nitelendiriliyor. Peki gaiplik kararını kim verir? Gaiplik kararı görevli mahkeme han

Ner Tekstil İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ner Tekstil İnşaat Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mammad Gahramanov, Nurettin Çelik tarafından 1 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 16 Nisan'da kuruldu.

Eski emlak vergisi borcunu kim öder?

Geçmiş dönemlere ait ödenmeyen emlak vergilerinde devreden ve devralanın müteselsil sorumluluğu hakkındaki özelgede yer alan esaslara göre eski emlak vergisi borcunu kim öder? İşte yanıtı...

Kooperatiften alınan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi dönemi içerisinde en çok merak edilen hususlar arasında kooperatiflerden alınan evin emlak vergisinin kim tarafından ve nasıl ödeneceği oluyor. Peki, kooperatiften alınan evin emlak vergisini kim öder?

Doğalgaz abonelik bedelini kim öder?

Doğalgaz abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Peki doğalgaz abonelik bedelini kim öder? Doğalgaz abonelik ücretleri 2014 ne kadar?

Döner sermayeye tabi olmayan tapu işlemleri!

Tapu müdürlüklerince yapılan kimi işlemler döner sermaye ücretine tabi tutulmuyor. Peki tapuda hangi işlemler için döner sermaye ücreti alınmaz? İşte döner sermayeye tabi olmayan tapu işlemleri...

Ferda Öner kim Haberi

Ferda Öner kim

Harita Mühendisi olan Belediye Başkanı Özdemir, Teknik Bilimler MYO Harita ve Kadastro Programı öğrencilerine mesleki tecrübelerini anlattı. Öğrencilerin Amasya'ya dair fikirlerini soran Özdemir, öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi. Harita mühendisi olarak uzun yıllar çalıştığını ifade eden Başkan Özdemir. istikbali olan, istihdam odaklı bir bölümde okudukları için Amasya Üniversiteli öğrencileri tercihlerinden dolayı tebrik etti. 

Mesleki eğitimin çok önemli olduğunu söyleyen Özdemir; "Öğrendiklerinizi pratiğe döküp, becerinizi geliştirmeniz gerekiyor. Bu da sizin içinizdeki mesleki heyecanla, kendinizi geliştirmenizle alakalı bir durum. Eğer bu mesleği seviyorsanız çok keyif alarak yapacaksınız, arazide karşılaştığınız problemleri çözdüğünüzde bir çocuk gibi sevineceksiniz" dedi. 

Öğrencilerden gelen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bir soruya 'Biz Amasya'yı yaparak değil yıkarak güzelleştiriyoruz' cevabını veren Özdemir bu sloganın anlamını ise şu sözlerle açıkladı. 

"Türkiye'de ne yazık...