04 / 05 / 2024

ferdi iskan bedelleri

ferdi iskan bedelleri

Herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olan iskan; genel ve ferdi iskan olarak karşımıza çıkıyor. İşte genel ve ferdi iskan bedelleri...

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

Ferdi iskan zorunlu mu?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan binada dairelerde oturumun başlaması için iskandan sonra, ferdi iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki, ferdi iskan zorunlu mu?

2015 iskan harç bedelleri!

Bina inşaatı tamamlandıktan sonra, söz konusu binanın ruhsata uygun olup olmadığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için iskan harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, 2015 iskan harç bedelleri!

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan, inşaat çalışmaları tamamlanan binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan nasıl alınır? İskan harç bedelleri 2015 ne kadar?

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

İnşaat maliyet bedelleri belirlendi!

Emlak vergisine esas olmak üzere gelecek yıl uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, meskenler açısından 45.13 lira ile 2 bin 70.19 lira arasında değişecek...

8 ayda 513 iskan, 593 ruhsat verildi!

Planlı şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atan Mamak Belediyesi, Ocak Ayı'ndan itibaren 593 yapıya ruhsat, 513 yapıya da iskan vererek ev ve işyeri sahiplerinin yüzünü güldürdü...

Meskenlerde inşaat maliyet bedelleri ne kadar?

29101 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2015 yılı inşaat metrekare birim maliyetleri açıklandı. Peki meskenlerde inşaat maliyet bedelleri ne kadar oldu?

Mamak'ta 593 yapıya ruhsat, 513 yapıya da iskan verildi!

Mamak'ta 593 yapıya ruhsat, 513 yapıya da iskan verildi. Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak artık hem konut hem de ticaret merkezi olarak cazip bir ilçe" dedi...

İnşaat maliyet bedelleri belirlendi!

Emlak vergisine esas olmak üzere gelecek yıl uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, meskenler açısından 45,13 lira ile 2 bin 70,19 lira arasında değişecek.

2015 inşaat maliyet bedelleri belli oldu!

Emlak vergisine esas olmak üzere gelecek yıl uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, meskenler açısından 45,13 lira ile 2 bin 70,19 lira arasında değişecek...

ferdi iskan bedelleri Haberi

ferdi iskan bedelleri

Genel ve ferdi iskan bedelleri!

İskan belgesi, herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olarak tanımlanıyor. Bu izin; "Genel İskan" ve "Ferdi İskan" olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor.


Genel iskan..

Genel iskan belgesi için, yapıyı yapmakla yükümlü olan müteahhitin binayı bitirdikten sonra bağlı bulunduğu belediyeye başvurması gerekiyor. Belediyenin genel iskan vermesi için öncelikle itfaiye müdürlüğünün binanın inşaatına başlamadan önce yapılan ve onaylanan yangın projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığına dair onayını alması gerekir.


Bu projenin içinde yangın merpeninin yönetmeliklere ve projeye uygun olup olmadığı, yangın söndürme cihazlarının yönetmeliklere uygun olup olmadığı gözden geçirlir.


Bunun yanı sıra İl Savunma Müdürlüğünden binanın sığınağının yönetmeliklere uygun olduğuna dair onay alınması gerekiyor. Daha sonra SSK ile ilişiğin kesildiğine dair "Borcu yoktur" şeklinde bir belge...