25 / 07 / 2024

Ferhadiye Camisi son durum

Ferhadiye Camisi son durum

Bosna Hersek'te şimdiye kadar birçok tarihi yapının restorasyonunu yaparak kültürel mirasının ihyasına katkıda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), diğer önemli sembol eserin ayağa kaldırılmasına destek veriyor...

Taksim Camisi'nin açılışı ertelendi!

Ramazan'ın son Cuması açılması beklenen Taksim Camisi'nin açılışı 28 Mayıs tarihine ertelendi. 

Ayasofya Camisi yarın açılacak!

Ayasofya Camisi'nin, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 sene sonra yeniden ibadete açılması öncesinde son hazırlıklar tamamlanıyor...

Hindistan'daki Babri Camisi'nin arazi davasında son durum!

Yıkılan Babri Camisi'nin mülkiyeti için 27 senedir yasal olarak mücadele veren Tüm Hindistan Babri Camisi Eylem Komitesinin (AIBMAC), enkazının kendilerine verilmesi için dava açacağını belirtti...

Hasankeyf’teki son eser Er-Rızk Camisi taşınıyor!

Hasankeyf’te kültürel mirasın korunması için şu ana kadar 6 eser baraj gölü alanından kaldırıldı. Bölgede son olarak Er-Rızk Camisi taşınıyor.

Hollanda'daki Tevhit Camisi'nde son hazırlıklar yapılıyor! 

Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı Tevhit Camisi açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan Bayramı sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla ibadete açılacak. 

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılıyor!

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemlerde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yelli Camisi 500 sene sonra ibadete açılıyor

Selimiye Camisi 2019'da restorasyona alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarfından son 20 yılda 5 bin 220 civarında restorasyon yapıldı. Edirne ile ilgili de projemiz yakın bir tarihte yapılacak, 2019 yılı içinde Selimiye Camisi'nin restorasyonuna başlayacağız." dedi...

Selimiye Camisi'ne kapsamlı restorasyon!

Edirne’deki Selimiye Camisi için kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'ne en son 1982 yılında kapsamlı bir restorasyon yapılmıştı..

İşte Çamlıca Camisi'nin son hali! Havadan görüntülendi!

Çalışmalarında sona gelinen Çamlıca Camisi’nin 34 metre enindeki dev kubbesinin altına yapılan süslemeler tamamlandı. 

Adıyaman Sahabe Safvan Bin Muattal Camisi'nde son durum!

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Samsat ilçesindeki temasları kapsamında, Sahabe Safvan Bin Muattal Camisi Külliyesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Köprübaşı Camisi'nin çevresi yenileniyor!

Eğitim kurumları, sosyal ve dini tesislere alt yapı desteği sağlayan Mamak Belediyesi, son olarak Bahçeleriçi Mahallesi'nde bulunan Köprübaşı Camisi etrafında kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi törenle açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Ferhadiye'nin tekrar açılması aslında bütün Bosna Herseklilere, Müslümanlara, Ortadokslara, Katoliklere ve bütün dünyaya bir barış mesajıdır. Bu barış mesajının doğru okunması lazım" dedi.

Ferhadiye Camisi son durum Haberi

Ferhadiye Camisi son durum

Ülkenin sembollerinden biri konumundaki tarihi Ferhadiye Camisi'nin yarım kalan inşaatı TİKA tarafından tamamlanacak.


Bosna Hersek'te şimdiye kadar birçok tarihi yapının restorasyonunu yaparak kültürel mirasının ihyasına katkıda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), diğer önemli sembol eserin ayağa kaldırılmasına destek veriyor.


TİKA'dan yapılan açıklamada, Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin en büyük kenti Banja Luka'da 1992-95 savaşında temellerine kadar mayınla yıkılan, taşları Vrbas nehrine atılan, arazisi bir süre park alanı ve şehir çöplüğü olarak kullanılan, ülkenin sembollerinden biri konumundaki tarihi Ferhadiye Camii'nin yarım kalan inşaatının TİKA tarafından tamamlanacağı ifade edildi.


Bosna Hersek'teki Konjic Köprüsü, Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü, Maglay Kurşunlu-Yusuf Kalavun Paşa Camii Restorasyonları, Tarihi Saraybosna Mevlevihanesi'nin yeniden inşaası ve Alija İzzetbegoviç'in doğduğu evin restorasyonu gibi projelerle Bosna Hersek'in tarihi ve kültürel mirasına katkıda...