14 / 05 / 2024

Feridun Arseven kim

Feridun Arseven kim

Adana Ekspres Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Arseven bugünkü yazısında konut satış verilerini değerlendirdi ve neden satışların arttığını açıkladı. İşte o yazı...

Konut sektörü toparlanıyor!

Adana Ekspres gazetesi yazarı Feridun Arseven bugünkü yazısında konut satışlarında yukarı yönlü kıpırdama olduğunu yazdı. İşte Feridun Arseven'in o yazısı...

Yabancıya yapılan konut satışı neden düştü?

Adana Ekspres gazetesi yazarı Feridun Arseven bugünkü yazısında yabancıya konut satışının neden düştüğünü kaleme aldı. İşte Feridun Arseven'in o yazısı...

Konut en güvenli yatırım aracı!

Adana Ekspres Gazetesi'nin yazarlarından Feridun Arseven bugünkü yazısında konut yatırımlarını kaleme aldı. İşte Feridun Arseven'in o yazısı..

Türkiye'de konut satışları kontrollü yükseliyor!

Adana Ekspres Gazetesi'nin yazarlarından Feridun Arsever bugünkü yazısında Türkiye'deki konut satışlarını kaleme aldı. İşte Feridun Arseven'in o yazısı...

Konut satışları neden arttı?

Adana Ekspres Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Arseven bugünkü yazısında konut satış verilerini değerlendirdi ve neden satışların arttığını açıkladı. İşte o yazı...

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Ankara Beşikkaya ve Feridun Çelik Mahallesi imar planı askıda!

Ankara Altındağ İlçesi, Beşikkaya - Feridun Çelik Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, ilgili kadastro parselleri ve tescil harici alanlardaki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Feridun Bilgin: Gaziantep'e Gaziray projemiz var!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul’da düzenlenen ‘Kent İçi Ulaşım Çalıştayı’na katıldı. Bilgin, kent içi raylı taşımacılığa daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti..

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Feridun Arseven kim Haberi

Feridun Arseven kim

Konut Satışları Aralık Döneminde Ay Bazında ve Yıllık Olarak  Bir Önceki Yıla Kıyasla Artış Sergiliyor.


Aralık Ayı itibariyle bakıldığında; bir önceki yılın aynı ayına kıyasla toplam konut satışlarının yüzde 5,9 oranında artış gerçekleştirdiği fark edilmektedir.


Ocak – Aralık dönemi itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla bakıldığında ise aylık artıştan çok daha yüksek bir artışın ( yüzde 10,6) olduğu görülmektedir.


Konut satışları 2015 yılı ocak dönemine toplam satışlarda düşüşle başlamışsa da, ilerleyen aylarda satışlarda önemli oranlarda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla artışlar gerçekleşmişti.


Özellikle nisan döneminde yüzde 43 oranında yüksek bir artışla karşılaşılmıştı. İlerleyen aylarda artış oranları gerilediği gibi, eylül döneminde de yaklaşık yüzde 20 oranında düşüş görülmüştü.


Kısaca ülkede konut satışlarında gerek ay bazında ve gerekse ocak- aralık dönemi itibariyle bakıldığında artışlar...