29 / 04 / 2024

Fesih Gündoğar diyarbakır

Fesih Gündoğar diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde işçi olarak çalışan, 6 çocuk babası, Fesih Gündoğar (43), tarihi surlar ile içindeki 5 bine yakın tarihi binasıyla Diyarbakır’ın maketini yaptı...

Gündoğumu Paslanmaz İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Kimya Temizlik Oto.Loj.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Gündoğumu Paslanmaz İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Kimya Temizlik Oto.Loj.San.Tic.Ltd.Şti. bugün Ataşehir'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Naim Özbay tarafından kuruldu.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Gümüşte çarşı pazar karışacak! İslam Memiş gümüş için zirve rakamı açıkladı! Gümüşü olanlar pür dikkat bakın!

Altın Kahini İslam Memiş, yatırımcıların merak ettiği ''gümüş fiyatlarında yükseliş devam eder mi?'' sorusuna net yanıtı vererek, zirve rakamı açıkladı ve çarşı pazarın karışacağını söyledi. Gümüşü olanlar pür dikkat bakın!

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Diyarbakır'da çökme tehlikesi olan binada güçlendirme çalışmaları başladı!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki 7 katlı binada çökme tehlikesine karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı...

Aysel Gündoğdu: Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine konut sektörü de dahil edilmeli!

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysel Gündoğdu, koronavirüsün ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için yürürlüğe konulan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini değerlendi...

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır'da OSB ve sanayi siteleri kurulması TBMM gündeminde!

Diyarbakır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Antalya Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor. Kültür merkezi, 5 yıldızlı otel konforundaki misafirhanesi, 300 kişilik konferans salonu ve diğer donatıları ile kentin önemli bir eksiğini de gidermiş olacak.

Diyarbakır Çeltik'te hasar gören yapılar yeniden inşa edilecek!

60 gün içerisinde Diyarbakır Valiliğince yaptırılacak teknik tespit raporuna göre hak sahiplerine yapılacak olan yazılı bildirim tarihini izleyen günden itibaren 180 gün içerisinde, varsa açtıkları davadan feragat ederek müracaat edenlerin konut ve işletme binaları yıkılarak yerlerine yenileri yapıl

Fesih Gündoğar diyarbakır Haberi

Fesih Gündoğar diyarbakır

İlkokulu 4’üncü sınıfa kadar okuyan Gündoğar, 18 yıl çalışıp 1939’un Diyarbakırı’nın maketini yaptı.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde işçi olarak çalışan, 6 çocuk babası, Fesih Gündoğar (43), tarihi surlar ile içindeki 5 bine yakın tarihi binasıyla Diyarbakır’ın maketini yaptı.


Suriçi maketini yaparak en büyük hayalini gerçekleştirdiğini belirten Gündoğar, yapılarda bazı eksiklikler bulunduğunu, bunları da bir yıla kadar tamamlayacağını söyledi.



“DESTEK GEREKİYOR”


Bundan sonraki amacının başta İstanbul’daki tarihi yapılar olmak üzere Çin Seddi, Mısır piramitleri ve dünyadaki önemli tarihi mekanların maketlerini yapmak olduğunu vurgulayan Fesih Gündoğar, “Tabii bunlar için de destek gerekiyor” diye konuştu.


1995’te yaptığı Mardinkapı Semti’ndeki tarihi ‘Deliller Hanı’ maketiyle dikkatleri üzerine çeken Gündoğar, belediyedeki atelyede tarihi yapıların maketlerini yapmayı sürdürüyor.


18 YIL ADIM ADIM GEZDİ


5 bin yıllık tarihî geçmişe sahip 82 burcun bulunduğu 5 kilometrelik...