02 / 05 / 2024

Fethi Ahmet Paşa Yalısı

Fethi Ahmet Paşa Yalısı

Hürriyet Gazetesi'nden Ceren Arseven'in haberine göre; Hangi yalıda ne yaşandı, hangisinin mimarisi en özgün, talihsiz günlerle anılan hangisi? ‘Boğaz Hakkında Her Şey’ kitabının yazarı Saffet Emre Tonguç anlatıyor...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi eski haline döndü!

Geçtiğimiz gün gündeme getirilen 1300 yıllık Hirami Ahmet Paşa Mescidi’ndeki klima ve kümesler kaldırıldı. Fatih Kaymakamlığı, tarihi caminin aslına uygun hale getirildiğini açıkladı.

İlber Ortaylı, Şemsi Ahmet Paşa Camii tartışmasına katıldı!

Mimar Sinan’ın elinden çıkma Şemsi Ahmet Paşa Camii, tartışmalarına Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı.

Cengiz İnşaat, Fethi Paşa Korusu’nda inşaata başlayacak!

Milliyet Gazetesi'nin yazarlarından Melih Aşık bugünkü yazısında Cengiz Holding'in Fethi Paşa Korusu'yla ilgili açıklamasına yer verdi. İşte Melik Aşık'ın o yazısı...

Kanlıca Ahmet Rasim Paşa Yalısı’na kaçak kat mı yapıldı?

Kanlıca kıyısında bulunan ve 1898’de inşa edilen tescilli kültür varlığı Ahmet Rasim Paşa Yalısı’na kaçak kat çıkıldığı tespit edildi. Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili’nin ortak olduğu dönemde Arman Tekstil’e kiralanan yalının mülkiyeti İBB'ye ait…

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün restorasyonunda son durum!

İstanbul Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Fethi Paşa Korusu'na halkın tepkisine rağmen bugün iş makineleri girdi. Fethi Paşa Korusu ile ilgili konuşan yetkililer ise Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nde restorasyon yapıldığını söyledi.

Tarihi Ahmet Tevfik Paşa Konağı yıkılıyor!

Kars Kalesi’nin eteklerinde, tarihi Taş Köprü'yle hamamlar bölgesinde bulunan Ahmet Tevfik Paşa Konağı’nın da aralarında bulunduğu tarihi evler bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı restore ediliyor!

Kars'ta, Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi Komutanı olduğu dönemde kullandığı konak restore ediliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Erzurum Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi erken teslim edilecek!

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Şükrüpaşa eğitim Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmadan erken teslim sözü aldı.

Erzurum Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi 2016'da tamamlanacak!

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, yapımı devam eden Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmadan erken teslim sözü aldı.

Hüseyin Avni Paşa Köşkü aslına uygun olarak inşa edilecek!

Üsküdar'daki Fethi Paşa Korusu'nun içinde bulunan 150 yıllık tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü, geçen yılın haziran ayında yanmıştı. Bu yaz köşkü paravanla kapattılar, 'aslına uygun' yapmak için inşaat başladı.

Fethi Paşa Korusu’ndaki köşkün yerine villa mı yapılacak?

Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’e satılan ve geçtiğimiz yıl yanan Üsküdar’daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün çevresinde iş makinelerinin konuşlandırılmasına, çevre sakinlerinin tepkisi sürüyor.

1929 yılında, Ahmet Muhtar Paşa'nın emlakinin kıymetini çıkartıyormuş!

1929 yılında eski Bahriye Nazırı Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Yüve Divan tarafından 22 bin altın lira cezasına çarptırılmış. Maliye Bakanlığı bu paranın tahsili için Paşa'nın emlakinin kıymetinin çıkarılmasını bildirmiş.

Fethi Ahmet Paşa Yalısı Haberi

Fethi Ahmet Paşa Yalısı

Boğaz’ın yalısı da çok kavgası da… Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden Aslı Üstünkaya ve Heves Ekinci (Üstünkaya’nın ayrıldığı eşinin annesi) arasındaki “benim yalım seninkini döver” kavgasıyla dikkatler yeniden Boğaziçi’ne yöneldi. Hangi yalıda ne yaşandı, hangisinin mimarisi en özgün, talihsiz günlerle anılan hangisi ve Osmanlı tarihinin en gizli aşk gecelerinden birisine hangisi ev sahipliği yaptı? ‘Boğaz Hakkında Her Şey’ kitabının yazarı Saffet Emre Tonguç anlatıyor. 


Edib Efendi Yalısı

Harem ve selamlık olmak üzere iki bölümden ibaret. Özgün yanı bu bölümlerde, birbirine simetrik olan büyük taşlıklarla bunların üzerindeki oval sofalar. Yapım tarihi 1753. 


Kont Ostrorog Yalısı

Kandilli’de esrarengiz görünümlü bu yalının tarihi pek bilinmiyor. Kimine göre 140 kimine göre 190 yaşında. Bakanın bir daha baktığı farklı bir mimarisi var. Denizden bakıldığında birleştirilmiş iki yalı görüntüsünde. 


Hadi...