21 / 05 / 2024

fethiye camisinin restorasyonu yapılacakmı

fethiye camisinin restorasyonu yapılacakmı

Yunan mevkidaşı Evangelos Venizelos’la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Atina’daki en eski Osmanlı eseri Fethiye Camii’nin restorasyonunun her şeyden önce şehre büyük katkı yapacağını söyledi....

Küçükçekmece Fethiye Hasan Gümüşdağ Cami açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küçükçekmece'de inşaatı tamamlanan Fethiye Hasan Gümüşdağ Camisinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan cami açılışının ardından vatandaşlara hitap etti.

Gideros Camii restorasyonu tamamlandı!

Cide ilçesinde bulunan tarihi Gideros Camii restorasyonu tamamlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından İlçe Müftülüğüne yazılan 20 Ağustos tarihli yazı ile caminin ibadete açılmasında bir sakınca olmadığı belirtildi...

1944 yılında medreselerin restorasyonu için şehir bütçesine para konacakmış!

1944 yılında İstanbul'da bulunan medreselerin korunması için şehir bütçesine para konacakmış. Belediyeye intikal eden yüzlerce medrese bakımsızlıktan harap olmuş vaziyetteymiş. Gazanfer Ağa Medresesi'nin restorasyonu için ise 170 bin lira harcanmış.

Alarko GYO Muğla Fethiye'de yer alan konaklama tesisi değerleme raporunu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Fethiye'de yer alan konaklama tesisi değerleme raporunu yayınladı.

PDC Pideci 6. şubesini Fethiye'ye açacak!

6. şubesini Fethiye'de açacak olan PDC Pideci, 7. şubeyi Bursa'da açacak. Pideci, geleneksel pide anlayışına yeni bir yorum getirerek zincir olma yolunda planlı büyümesini sürdürüyor.

Muğla Fethiye'de icradan 5.9 milyon TL'ye satılık 5 adet gayrimenkul!

T.C Fethiye 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, Fethiye ilçesi Günlükbaşı Mahallesi'ndeki 5 adet gayrimenkul toplam 5 milyon 958 bin TL bedelle 1 Ekim 2014 tarihinde icradan satılıyor...

Fethiye'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.Ayrıca yangında, orman içerisinde çobanların konakladığı taş ev ile bir seranın da zarar gördüğü bildirildi.

Fethiye'ye kruvaziyer limanı yapılacak!

Muğla, kruvaziyer turizmdeki payını daha da arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Marmaris ve Bodrum ilçelerinde her yıl kruvaziyer turizmle binlerce turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Fethiye'de de kruvaziyer limanı yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Fethiye'ye kruvaziyer limanı yapılacak!

Muğla, kruvaziyer turizmdeki payını daha da arttırmakiçin çalışmalarını sürdürüyor. Marmaris ve Bodrum ilçelerinde her yıl kruvaziyer turizmle binlerce turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Fethiye'de de kruvaziyer limanı yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Fethiye'ye kruvaziyer limanı!

Muğla'da kruvaziyer turizmdeki payı arttırmak için liman yapılıyor. Marmaris ve Bodrum ilçeleri, her yıl kruvaziyer turizmle binlerce turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Fethiye'de de kruvaziyer limanı yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Fethiye'ye kruvaziyer limanı yapılacak!

MUĞLA, kruvaziyer turizmdeki payını daha da arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Marmaris ve Bodrum ilçelerinde her yıl kruvaziyer turizmle binlerce turisti ağırlıyor. Bu kapsamda Fethiye'de de kruvaziyer limanı yapılması için çalışmalar yürütülüyor.

Atina'daki Fethiye Camii'nin restore çalışmaları başladı!

Yunanistan'ın başşehri Atina'daki en eski ve özgün Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Fethiye Camii'nin restorasyonuna başlandı.Tarihî dokusu korunarak turizme kazandırılması planlanan camideki çalışmalar, Ekim 2015'te bitirilecek.

Atina'daki Fethiye Camii'nin restorasyonu başladı!

Atina'daki en eski ve özgün Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Fethiye Camii'nin restorasyonuna başlandı. İhale, geçen aralık ayında yapılmıştı. Restorasyon bedeli ise bir milyon üç yüz 80 bin Euro olarak belirlenmişti.

fethiye camisinin restorasyonu yapılacakmı Haberi

fethiye camisinin restorasyonu yapılacakmı


Yunan mevkidaşı Evangelos Venizelos’la ortak basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, 2001 yılındaki ziyaretinde yıkılmak üzere olan Fethiye Camii’ni gördüğünde içini hüzün kapladığını dile getirdi. Davutoğlu, şunları söyledi: “Akropolis’i ne kadar hayranlıkla seyretmişsem, Fethiye Camii’ni o kadar hüzünle seyretmiştim. Çünkü Atina’ya aslında çok kültürlülük yakışır. Atina’ya ne kadar çok farklı dinden insan gelirse, kendisine ait mekanları görmüş olmak dolayısıyla, Atina’nın o köklü geçmişini hatırlaması yakışır. O bakımdan Yunanistan hükümetinin restorasyon kararı her şeyden önce Atina’ya büyük katkıdır. Yunanistan hükümetinin bu konuda ne kadar hoşgörülü, açık görüşlü olduğunu ortaya koyan bir katkıdır.” 


Atina’ya, içinde ibadet edilebilecek bir cami yapılması sürecini de değerlendiren Ahmet Davutoğlu, “Zaten şu anda öylesine küreselleşen bir dünyadayız ki, hiçbir şehir tek dinli değil. Her şehirde, her dinî topluluk var....