03 / 05 / 2024

fethiye il mi ilçe mi

fethiye il mi ilçe mi

Fethiye ilçesinde iki haftada 60 bin imzanın toplandığı kampanya uzatıldı. Fethiye Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği, "Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında iki haftada 60 bin imza toplandı.

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki depreminden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi; "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi" diyerek artık harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Binalarda kolon demirlerinin bükülmesi riskli mi, değil mi? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binaların depreme dayanıklıkları ve inşalarında yapılan hatalar sık sık gündeme gelmeye başladı. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bir inşaatta kolon demirlerinin büküldüğünü belirtti. Peki bu riskli mi?

Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesi hangisi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son verileri kapsamında Türkiye'nin en gelişmiş 5 ilçesinin belli olduğu açıklandı. Buna göre, listede sadece 2 şehir yer alıyor. Peki, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesi hangisi?

Ev sahibinden kiraya yüzde 450 zam! Vatandaşlar ikiye bölündü: Bu normal mi, değil mi?

Her geçen gün fahiş kira artışları ile ilgili yeni bir olay yaşanıyor. Borsa Eğitmeni Aykut Korkutata, X sosyal medya hesabından kira artışına ilişkin bir örnek paylaştı. Peki bu duruma ev sahibi ve kiracılar ne dedi? İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar... 

Dün akşam 4 büyüklüğünde sallandı: Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu?

Akdeniz'de dün akşam saat 20:33'te Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Peki Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu? İşte ayrıntılar...

Kiraya zam yapacaklara flaş uyarı! Yüzde 25 zam sınırı 5 yıl üstünde geçerli değil mi? SON DAKİKA! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira zammı ile ilgili tartışmalar yaşıyor. Peki yüzde 25 kira zammı hangi durumlarda yapılıyor? İşte ayrıntılar...

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşların emlak vergisinden muaf olup olmadığı tartışılıyor. Arazinin emlak vergisinden muaf olduğu ancak konutların olmadığı söylense de vatandaşların kafasındaki soru işareti bitmiyor. Peki, kırsal mahalleler emlak vergisinden muaf mı, değil mi? İşte detaylar...

Prefabrik ev kaç yıl dayanır? Ekonomik tek katlı prefabrik evler ne kadardır?

Prefabrik evler, betonarme evlere göre daha çabuk inşa edilmesi pek çok vatandaşın aklına bu yapılar dayanıklı mı, değil mi? sorusunu getiriyor. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

Elektrikler mi kesilecek? Bugün elektrik mi kesilecek? İşte 20 Haziran Salı elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler!

İstanbul’da bugün elektrikler kesilecek mi? İstanbul’da hangi ilçelerde elektrik kesintisi yaşanacak? İşte 20 Haziran 2023 elektrik kesintisi yaşayacak ilçeler!

Naci Görür'den 100 kent için deprem uyarısı: ''Daha fazla insan ölmesin''

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "100 il, 1000 ilçe" kampanyasına yönelik deprem uyarısında bulundu ve "Daha fazla kent, daha fazla yapı ve depremde daha fazla insan kaybı demek değil mi?" diye sordu. İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün o açıklamaları...

Prefabrik konut fiyatları ne kadar? 4+1 dubleks prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik evler yaptırmak maliyetli mi değil mi? Prefabrik evlerin fiyatları, metrekareden metrekareye değişiyor mu? İşte ayrıntılar…

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

fethiye il mi ilçe mi Haberi

fethiye il mi ilçe mi

Fethiye Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği, "Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında iki haftada 60 bin imza toplandı.


Fethiye Kent Konseyi Başkanı Mustafa Şıkman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın il olmasına rağmen nüfusunun Fethiye’den az olduğuna işaret etti. Fethiye'nin il olmaya hazır olduğunu, toplanan belediye gelirlerinin Muğla'ya gittiğini belirten Şıkman, "Muğla da bunu istediği gibi kullanıyor. İl olduğumuz takdirde gelirimiz burada kalacak ve ilçemiz daha da gelişecek" dedi.


Kampanyaya Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçeler ve köylerden de destek geldiğine değinen Şıkman, kampanyayı uzatma kararı aldıklarını bildirdi. Şıkman, kampanyanın Ortaca, Dalaman, Seydikemer ilçeleri, Burdur'un Çavdır ilçesi, Antalya'nın Kaş ilçesi ile Kalkan beldesinde de sürdürüleceğini ifade etti.


Yabancılar da destek verdi


Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfının (FETAV) haftalık toplantısına...