30 / 04 / 2024

fetö kapanan şirketler ne olacak

fetö kapanan şirketler ne olacak

FETÖ soruşturmalarıyla el konan ve TMSF’ye devredilen şirket sayısı 200’ü buldu. Böylece Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri haline gelen TMSF, envanter çıkarmak için sahaya çıktı. Bir ay içinde tamamlanacak çalışma sonunda, satış, birleşme veya kapatmalar gündeme gelecek.

2023 yılında kapanan lokanta sayısı 2 bini geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan verilere göre, 2023'te kapanan lokanta sayısı 2 bin 136'ye çıktı. Böylece kapanan şirketler arasında lokantaların payı yüzde 8,25'e çıktı.

2023'ün ilk yarısında 9 bin 852 şirket kapandı! En çok kapanan şirketler hangi sektörden? 

TOBB tarafından açıklanan rakamlara göre, Haziran ayında 1938 şirket daha kapandı ve yılın ilk 6 ayında toplam 9 bin 852 şirket kapanmış oldu. Peki en çok kapanan şirketler hangi sektörden oldu? İşte ayrıntılar...

Dumankaya'dan, FETÖ'ye 50 milyon nakit akışı!

Fezlekede "Dumankaya Şirketler Grubu'nun, 2010 ile 2016 yılları arasında, FETÖ'nün derneklerine, şirketlerine, üniversitelerine ve diğer kurumlarına yaklaşık 50 milyon lira bağışta bulunarak nakit akışı içerisine girdiği, FETÖ'yü finanse ettiği tespit edilmiştir" denildi. 

TMSF'ye devredilen şirketler hakkında karar verildi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen şirketler hakkında karar verildi. Zarar eden 40'a yakın şirket tasfiye edilirken, suça karışmayanlar ise sahibine iade edilecek.

FETÖ bağlantılı şirketlerinin satış bedeli Hazine'ye aktarılacak!

OHAL kapsamında yayınlanan 687 sayılı KHK ile FETÖ ile bağlantısı tespit edilen şirketler hakkında düzenleme yapıldı. El konulan şirketlerin satışıyla elde edilecek gelir, Hazine’ye devredilecek.

FETÖ, TMSF’ye devredilen şirketler için harekete geçti!

FETÖ’nün bir Ali Cengiz oyunu daha ortaya çıktı. ABD’deki yabancı işadamlarına şirket kurduran örgüt üyeleri, TMSF’ye devredilen firmaları yeniden almak için harekete geçti. Yurtdışında toplanan himmet paralarının bu alımlarda kullanılması düşünülüyor.

Bankacılardan FETÖ kapsamındaki şirketler için talep!

Bankacılar FETÖ kapsamdaki şirketler için hükümetten kayyum ataması yerine önce el koyma, ardından da varlıklar değer yitirmeden satışlarının yapılmasını istiyor.

Mısır'daki yabancı şirketler faaliyetlerini durdurdu!

Mısır'da faaliyette bulunan bazı yabancı şirketler, faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Karar, Mısır'da bankaların yaşadığı fon krizi nedeniyle verildi. Ülkede yaşanan askeri darbe ve şiddet olaylarının turizm sektörünü olumsuz etkiledi.

Öztürk Şirketler Grubu'ndan Bodrum'a 140 villalık proje!

Öztürk Ailesi, iki yılda 300 milyon dolar yatırdığı turizmdeki iddiasını artırıyor. Belek'te bir otel kuran ve iki tesisi de satın alan Öztürk Şirketler Grubu, Bodrum'da da bin 450 dönümlük arazi üzerine villa ve golf tesisi kuruyor.

Aleksi Komorosano, Ağaoğlu Şirketler Grubu'na transfer oldu!

2015 yılında yılın CIO’su (Chief Information Officer) seçilen Aleksi Komorosano, Nef Gayrimenkul’den Ağaoğlu Şirketler Grubu’na Bilgi Sistemleri & Teknolojileri Direktörü olarak transfer oldu.

Ece Şirketler Grubu'nun acı günü! Celal Ece vefat etti!

Ece Şirketler Grubu Başkanı İnşaat Mühendisi Celal Ece vefat etti. Ece Şirketler Grubu ve ailesi Celal Ece'nin vefatı üzerine taziye ilanı yayınlattı.

Rusya'da Türk vatandaşı çalıştırabilecek şirketler listesi yayınlandı!

Rusya’da 1 Ocak 2016’dan itibaren Türk vatandaşı çalıştırabilecek 53 şirketin listesi yayımlandı. Rusya'nın Türk vatandaşı çalıştırabilmelerine izin verdiği şirketler arasında, Rönesans Holding, IC İçtaş ve Ant Yapı gibi şirketler bulunuyor.

Halil Avcı Şirketler Grubu, Adana'nın güven inşa eden markası oldu!

Yapı sektöründe 37 yıldır yurt içi ve yurt dışında prestijli işlere imza atan Halil Avcı Şirketler Grubu, hayata geçirdiği projelerle Adana'nın gurur duyulan markası oldu.

fetö kapanan şirketler ne olacak Haberi

fetö kapanan şirketler ne olacak

FETÖ soruşturmalarıyla el konan ve TMSF’ye devredilen şirket sayısı 200’ü buldu. Böylece Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri haline gelen TMSF, envanter çıkarmak için sahaya çıktı. Bir ay içinde tamamlanacak çalışma sonunda, satış, birleşme veya kapatmalar gündeme gelecek. 


MÜJDELER olsun! Türkiye’de çok yakında dünyanın en büyük grupları arasına üst sıralardan girecek bir holding doğdu. Bu holding adı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF). Kesin rakam bilinmiyor ama ilk belirlemelere göre TMSF’nin şimdiden irili ufaklı 200 şirketi oldu.Müjde dedim ama durumun pek müjdelik yanı yok tabii ki. Bir zamanlar batık bankalar ve bağlı şirketleriyle uğraşan TMSF, tam “işleri bitirdim” derken, yeni bir tasfiye sürecinin ortasına düştü. Üstelik karmaşık ve akla karanın hiç belli olmadığı bir süreç bu. Önceki dönemde hesabı kitabı belli, genel...