06 / 05 / 2024

FETÖ tapu

FETÖ tapu

FETÖ'cüler tapuda ususüz devir işlemleri yaparken yakalandı. FETÖ tarafından ele geçirilen parsel sayısı 1.870’i buldu.

Semih Saygıner'den İnanlar İnşaat'a tapu davası!

Dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner, FETÖ'ye üye olduğu iddia edilen ve tüm mal varlığına el konulduktan sonra yurtdışına kaçan İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan'a 1 milyon 390 bin liralık tapu davası açtı.

FETÖ’nün taşınmazları devlet kontrolüne geçti!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nce, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları ile örgüte destek veren kurum, kuruluş ve kişilere ait 6 bin 700 taşınmaz Hazine ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devri gerçekleştirildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne ByLock operasyonu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması kapsamında, haklarında yakalama kararı alınan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanı 7 kişiden 5'i gözaltına alındı

Tapu ve Kadastro Şube Müdürü FETÖ'den tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'ye yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve bir askeri ataşe tutuklandı.

Tapuda FETÖ bitti, işlemler hızlanacak!

FETÖ’cülerin mal kaçırmasını önleyen tapu dairelerindeki yoğunluk bitiyor. BİMER yoluyla ihbarla mallara tedbir konulmayacak, mahkeme kararı beklenecek. Tapu işlemleri hızlanacak.

245 tapu iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir’de 200, Konya’da 35, Diyarbakır’da 10 tapu işleminin FETÖ mensuplarının mal kaçırmasını engellemek için iptal edildiğini açıkladı.

5 milyon tapu işlemi durduruldu!

Tüm tapu müdürlüklerine gönderilen resmi yazıyla alım-satım işlemleri durduruldu. FETÖ üyelerinin mal varlıklarını satmasını önlemek için alınan tedbir kararı, işlemler tamamlanana kadar devam edecek.

Malatya'da tapu müdürlükleri mal kaçırmalara karşı alarmda!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ üyelerinin mal kaçırmalarını engellemek için ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da tedbir alındı.

Tapu işlemlerine yeni düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki: Tapu müdürleri, gözden kaçmış olabilir endişesiyle, tanınan bilinen FETÖ'cülerin tapu işlemlerini yapmayacak, beklemeye alacak, dedi

Tapu müdürlüklerindeki devir işlemleri mercek altına alındı!

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ militanlarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla Türkiye genelindeki tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ militanlarının devirleri askıya aldı. Hileli devirleri önlemek için tedbirler artırıldı.

KİPTAŞ'ın 2013 yılı itibariyle tapu verilen projeleri hangileri?

Kiptaş internet sitesinde yaptığı açıklamayla 2013 yılı itibariyle tapu verilmeye başlanan bölge ve projelerini açıkladı...

Lal Akademi Ankara'da tapu mevzuatına giriş eğitimi verdi!

Lal Akademi tarafından düzenlenen “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimi, sektör temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi...

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet iddiasına yönelik soruşturma!

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde ''rüşvet'' iddiasına yönelik soruşturma kapsamında tapu müdürü tutuklandı, 2 kamu görevlisi 20'şer bin lira kefaletle serbest bırakıldı

FETÖ tapu Haberi

FETÖ tapu

FETÖ’cüler tapuda usulsüz devir yaptığı sırada yakayı ele verdi. Bu şekilde el konulan parsel sayısı 1.870’i buldu. Tapu dairelerinde oluşturulan ‘kırmızı hat’ listeleri örgüt üyelerinin mal kaçırma oyununa engel oldu.


15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ'cülerin usulsüz devir yaparken tapuda ortaya çıkan ve el konulan parsel sayısı 1.870 oldu. Bunların yaklaşık 200'ünün muvazaalı boşanma ile eşlere devredildiği belirlendi. Bugüne kadar FETÖ'ye ait olup da devlet envanterine geçen tapu sayısı ise 6 bini geçti, 60 bin taşınmaz bloke edildi. FETÖ'nün tapudaki mal varlığının değerinin 5-6 milyar lirayı bulduğu ifade ediliyor.


'KIRMIZI HAT' LİSTESİ

Bugüne kadar FETÖ bağlantılı bin 500'e yakın kurum kapatılırken, örgüt üyelerinin taşınmazlarını satmaları da tapu dairelerinde alınan önlemlerle engellendi. Bunda "kırmızı hat" listesinde bulunanların işlemlerinin yapılmaması etkili oldu. Çevre ve...