04 / 05 / 2024

FETÖ üyelerinin malvarlıkları kapsamında el konulan gayrimenkuller

FETÖ üyelerinin malvarlıkları kapsamında el konulan gayrimenkuller

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, FETÖ üyelerinin malvarlıkları kapsamında el konulan gayrimenkullere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tekin sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.

29 kişi ve bir şirketin malvarlıkları terör bağlantısı nedeniyle donduruldu

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin mal varlığı donduruldu. Terör örgütüne mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun’un mal varlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

Can Dündar'ın evini satın aldığı iddia edilen avukatların FETÖ davasında karar!

MİT tırlarına ait görüntüleri yayınlaması karşılığında Can Dündar'ın villasını fahiş fiyatla satın aldıkları iddia edilen, avukatların FETÖ davasında karar açıklandı.

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

FETÖ ile korkuttukları kadına 5 milyon liralık villasını sattırdılar!

Dolandırıcılar, Özel Dikici’nin, önce evinde bulunduğunu öğrendikleri 40 bin lira, 1800 dolar ve 20 gram altınını, üzerinde FETÖ/PDY üyelerinin parmak izlerini araştıracakları yalanıyla kandırıp, elinden aldı.

Ömer Faruk Kavurmacı'nın yargılandığı FETÖ davasında tanıklar dinlenildi!

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı'nın da aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davada, tanıklar dinlenildi.

Serdar İnan’ın malvarlığına tedbir konuldu!

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ operasyonu kapsamında suçlanan İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan'ın malvarlığına tedbir konuldu.

Dumankaya'nın eski sahipleri FETÖ davasında yargılanıyor!

"Himmet" adı altında topladıkları paraları FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla, TMSF yetkililerinin kayyum atandığı Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam ediliyor...

Dumankaya'dan Abdullah Yazıcı FETÖ davasında savunma yaptı!

"Himmet" adı altında para toplayıp FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla, Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam edildi...

FETÖ üyelerinin 1 milyar TL'lik gayrimenkulleri satılacak!

Kaynak Holding’in eski ortaklarının da aralarında olduğu 11 kişinin 1 milyar TL’lik şahsi mal varlığı tespit edildi.  Finans barolarının gayrimenkullerinin satışı gündemde.

Yunanistan, üç FETÖ üyesini ülkeye almadı iddiası!

Yunan polisinin, Yunanistan'a kaçan FETÖ üyelerinin konaklaması için konut şebekesi kuracağı öne sürülen üç Türk asıllı ABD vatandaşının ülkeye almadıkları belirtildi. 

Naksan Holding FETÖ davası sürüyor!

Gaziantep'te FETÖ'nün "para kasası" olduğu iddia edilen Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı tutuklu sanıklar Cahit Nakıboğlu ve oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılandığı dava devam ediyor. 

FETÖ'ye himmet davası!

FETÖ'ye finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları gerekçesiyle Boydak ve Kaynak Holding eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 39'u tutuklu 135 sanığın yargılandığı davanın duruşması ertelendi. 

Vakıflar, FETÖ'nün 1.512 gayrimenkulünü ihaleye çıkarıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, FETÖ ile bağı bulunduğu saptandığı için kapatılan vakıflar ve bu vakıfların mal varlıklarına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ertem, "1.512 gayrimenkulün ihalesine çıkacağız ve kiraya vereceğiz. Böylece kira elde edilecek"" dedi.

FETÖ üyelerinin malvarlıkları kapsamında el konulan gayrimenkuller Haberi

FETÖ üyelerinin malvarlıkları kapsamında el konulan gayrimenkuller



CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, FETÖ üyelerinin malvarlıkları kapsamında el konulan gayrimenkullere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tekin sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Tekin önergesinde "Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı, kamuoyuna ifade etmiş olduğunu üzere FETÖ/PYD terör örgütüne ait 1142 vatan toprağına el konulmuş olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız." diyerek 4 soru sordu.


Tekin'in soruları


1. El konulmuş olan 1142 vatan toprağımız hangi illerimizde bulunmaktadır? İl il belirtiniz.


2. 1142 vatan toprağı hangi kurum ya da kuruluşlar tarafından, FETÖ/PYD terör örgütüne kiralanmış, satılmış veya yap-işlet-devret yöntemiyle devredilmiştir?


3. Kurtarılmış olan 1142 vatan toprağımızın; ada, pafta, parsel olarak detayları nedir?


4. El konulan 1142 vatan toprağının her biri için piyasa değerini ayrı ayrı...