06 / 05 / 2024

Fevzi Acevit kim

Fevzi Acevit kim

Adana Ekspres Gazetesi köşe yazarı olan Fevzi Acevit bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki çarpık yapılaşmadan ve kentsel dönüşümden bahsetti. Acevit, Adana'da dönüşümün başlaması gerektiğini vurguladı...

Adanalıya Şehir Stadı'nın yerine avm istiyor musun?

Fevzi Acevit, Adana Ekpres Gazetesi'ndeki köşesinde Adanalıya "Şehir Stadı'nın yerine avm istiyor musun?" diye sordunuz mu?.. başlıklı yazıyı kaleme aldı. Adanalılar Şehir Stadı'nın yerine AVM yapılmasına sıcak bakıyor mu?

Adana kentsel dönüşümü bekliyor!

Adana Ekspres Gazetesi köşe yazarı olan Fevzi Acevit bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki çarpık yapılaşmadan ve kentsel dönüşümden bahsetti. Acevit, Adana'da dönüşümün başlaması gerektiğini vurguladı...

Tapu harcını kanunen kim öder?

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinin eksiksiz gerçekleşebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcını kanunen kim öder? İşte yanıtı..

Hacı Fevzi Akdoğan kimdir?

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan kimdir? Hacı Fevzi Akdoğan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hacı Fevzi Akdoğan, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Hacı Fevzi Akdoğan..

Fevzi Demirkol yol yapım çalışmalarını inceledi!

Haliliye'de yol yapım çalışmaları devam ediyor. Yeni yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye İlçesi'nin trafik ağını genişletecek yeni yolları açmaya devam edeceklerini belirtti.

Kapıcı tazminatı kim öder?

Kapıcıya ödenecek tazminat, 4857 sayılı İş Kanunu esaslarına göre hesaplanıyor. Kapıcı giderlerine tüm maliklerin eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, kapıcı tazminatı kim öder? Malik mi kiracı mı?

Havvanur Yurtsever kim?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yönetim kurulunda, "Kesinleşmiş Bağımsız Üye Adaylığı" kabul edilen Havvanur Yurtsever kim? İBB Meclis üyesi olan Havvanur Yurtsever'in özgeçmişi...

Kim Kardashian Kaplumbağa Adası'nı satın alacak!

Kim Kardashian Avustralya'da ada alma hazırlığında.5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Sit alanını kim ilan eder?

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, sit alanlarını kim ilan eder? İşte, sit alanlarının tespiti!

BİM'in sahibi kim?

1995 yılında hayatımıza giren Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaca BİM mağaza sayısı ve yıllık ciro bakımından Türkiye'nin en büyük perakende kuruluşu. Peki BİM'in sahibi kim?

Yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanma izni, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belediyenin ilgili birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Yapı kullanma iznini kim alır?

Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi kentsel dönüşüm cadde ve sokakları!

Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kentsel dönüşüme uğrayacak sokaklar hangileri? Gaziosmanpaşa Fevzi Çakmak Mahallesi kentsel dönüşüme uğrayacak caddeler hangileri? GOP Fevzi Çakmak Mahallesi'nde hangi evler yıkılacak?

Kim Kardashian kızına ada satın alıyor!

Kim Kardashian şimdi de Avustralya'da ada alma hazırlığında. 5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Çevre düzeni planını kim onaylar?

Çevre düzeni planları, genel arazi kullanım kararlarını belirleyen, yerleşme ve sektörler arasında ilişkiler ile koruma-kullanma dengesini sağlıyor. Peki, çevre düzeni planını kim onaylar? Çevre düzeni planı nasıl onaylanır?

Fevzi Acevit kim Haberi

Fevzi Acevit kim

Türkiye’de kentsel dönüşüm adı altında ne yapılıyor? Çoğunlukla boş bir arazi parçası temin ediliyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) “ ikna edilip “ işe ortak yapılıyor. 


Sonra da yapsat müteahhitliği anlayışıyla konut inşa ediliyor.


Allah aşkına bu kentsel dönüşüm olabilir mi?  Çarpık yapılar olduğu gibi yerlerinde duruyorlarsa boş araziye konut yapmak kentsel dönüşümden beklenen yararı sağlayabilir mi? Sağlamaz. Ne yapılması gerektiğini yapılacak işin adı söylüyor; kentsel dönüşüm..Yani çarpık yapılaşmış, deprem güvenli olmaktan uzak, altyapı tesisleri yetersiz hale gelmiş semtler sağlıklı kentleşmiş hâle gelecek şekilde yenilenip dönüştürülecek.


 Başkan Zeydan Karaların Projeleri


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar açıkladı: “ Adana Seyhan’da 38.000 bina yıkılacak yerlerine çağdaş normlara uygun konutlar yapılacak (Hürriyet-Çukurova -26.3.2016).


Başkan Karalar kentsel dönüşüm çalışmalarının Barbaros ile Mestanzade’den başlatılmasının projelendirildiğini, ilk etapta 4000 konutun yıkılıp...