05 / 05 / 2024

Feyyaz Berker kim

Feyyaz Berker kim

Tekfen Holding kurucu ortaklarından Feyyaz Berker bugün hayatını kaybetti. Merhum Feryyaz Berker'in cenazesi Bebek Camii’nde kılınacak öğle namazını mütakiben Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek.

Feyyaz Berker kimdir?

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Feyyaz Berker kimdir? Feyyaz Berker, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Feyyaz Berker'in biyografisi ve Tekfen Holding..

Oğuz Demir, Feyyaz Berker'i anlattı!

Tekfen Holding'in kurucularından ünlü işadamı Feyyaz Berker 22 Ağustos'ta vefat etmişti. Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni köşe yazısında "Cesur Feyyaz Bey'in ardından..." isimli yazıyı kaleme aldı. İşte o yazı...

Güngör Uras, Feyyaz Beker'i anlattı!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Güngör Uras, dün vefat eden dünyanın sayılı müteahhitlik şirketleri arasında yer alan Tekfen’in ortağı ve TÜSİAD’ın Kurucu Başkanı Feyyaz Berker'i anlattı.

Feyyaz Berker vefat etti!

Tekfen Holding kurucu ortaklarından Feyyaz Berker bugün hayatını kaybetti. Merhum Feryyaz Berker'in cenazesi Bebek Camii’nde kılınacak öğle namazını mütakiben Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek.

Tekfen Holding'in acı günü! Feyyaz Berker vefat etti!

Tekfen Holding ve TÜSİAD kurucularından ünlü iş adamı Feyyaz Berker, bugün hayata gözlerini yumdu.

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında emlak vergisini kim öder?

Bir ev satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz malın mülkiyetini almanız ile birlikte birtakım vergisel sorumluluklarınız da başlıyor. Peki, ev satışında emlak vergisini kim öder? Vergi nasıl ödenir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Ayıplı maldan kim sorumludur?

Ayıplı malların niteliği ve ayıplı mallardan sorumluluğun kimde olduğu Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, ayıplı maldan kim sorumludur? Tüketicinin seçimlik hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

Kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Kat mülkiyeti kanununa göre inşaat çalışmaları tamamlanıp iskan izni alındığı zaman, bu bölüm "arsa" yerine "bina" olarak değiştirilerek kat mülkiyeti tapusu elde edilebiliyor.Peki, kat mülkiyeti tapusunu kim alır?

Feyyaz Berker kim Haberi

Feyyaz Berker kim

Tekfen Holding kurucu ortaklarından Feyyaz Berker, 22 Ağustos 2017 günü hayatını kaybetti. 92 yaşında vefat eden Berker’in kaybı Tekfen camiasında ve iş dünyasında büyük üzüntü yarattı. Berker’in naaşı 24 Ağustos Perşembe günü Tekfen Holding’in Ulus’taki merkezinde düzenlenecek anma töreninden sonra, Bebek Camii’nde kılınacak öğle namazını mütakiben Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecek.


Türkiye’nin hizmetinde 92 yıl

Feyyaz Berker, 7 Ekim 1925’te Mersin’de dünyaya geldi. Babası, göz hekimi ve 1939-1946 yılları arasında iki dönem İçel Milletvekilliği yapan Dr. Ahmet Muhtar Bey’di. Feyyaz Berker, ilköğrenimini Mersin’de tamamladıktan sonra eğitimine Tarsus’taki Amerikan Koleji’nde devam etti. 1939’da, yaşamında çok önemli bir yere sahip olduğunu söylediği Robert Kolej’e kaydoldu. Liseden sonra Robert Kolej Yüksek Okulu’nun İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne devam etti. Bu yıllarda akademik başarısının yanı sıra sporcu kimliğiyle de...