05 / 05 / 2024

fikirtepe 15 kat sınırı

fikirtepe 15 kat sınırı

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Kadıköy’e getirilen 15 kat sınırlamasına karşın bölgede 23-25 kat arasında izinler alındı. 25 adada 800 konutun yıkımı gerçekleşirken Örnektepe, Fındıklı ve Şerifali’de kiralar şimdiden yüzde 25 arttı.

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde zirveye oturdu!

Türkiye’den son çeyrekte 295 milyon dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihracatı gerçekleştirildi. En büyük ihracatçı ülke olan İspanya’ya geçen yılın aynı dönemine göre 15 kat artışla 104 milyon dolarlık ürün satışı yapıldı.

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Olası İstanbul depremine karşı oturdukları binanın durumunu öğrenmek isteyenler; İBB tarafından yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na yöneldi. İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Sasa Polyester 2022 yılında karını 15 kat artırdı! 

Sasa Polyester 2022'nin dördüncü çeyreğinde 2,58 milyar TL net dönem kârı elde etti. Şirket geçen senenin son çeyreğinde 710 milyon TL zarar etmişti.

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Fikirtepe'de 15 bin konut için ihale süreci başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dikkat çeken bir açıklamada bulundu ve "Şubat ayı itibariyle 15 bin konutun ihalesini yapmak suretiyle İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesini Fikirtepe'de başlatacağız" diye konuştu. 

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

Emlak vergisinde sürpriz yaşanabilir!

Her 4 senede bir takdir komisyonu kurarak belirlenen emlak vergisinde bazı ilçelerde 10-15 kat artış yaşanabileceği belirtiliyor. 

Fikirtepe'deki 15 bin konutun inşaatı Nisan'da başlıyor!

"TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Toplantısı"na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe'de 15 bin konut için inşa çalışmalarının Nisan ayında başlayacağını dile getirdi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 15 milyar TL ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay geldi.

Maaşın kaç katı konut kredisi çekilebilir?

Konut kredisi çekmek isteyen binlerce kişinin ödemeleri aylık gelire göre hesaplanıyor. Genel olarak kredi notuna bağlı maaşın 12-15 katı arasında kredi çekilebiliyor.

Emlak Katılım Bankası bu yıl 15 şube açacak!

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksu, 2019 yılında 15 şube kurmayı planladıklarını açıkladı...

Flap Tour, Transform Fikirtepe'deki 2 katı 21,1 milyona aldı!

Flap Tour, Fikirtepe'de Obaköy Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Transform Fikirtepe projesinden 27 bağımsız bölümden meydana gelen 2 katı toplam 21.1 milyon TL'ye aldı...

Lise kelimesi ile yapılan emlak aramaları 4 günde 15 kat arttı!

Liselere geçişte TEOG yerine getirilen "en yakın okula yerleştirmeye" dayalı yeni sistem emlak sektörünü hareketlendirdi. 

fikirtepe 15 kat sınırı Haberi

fikirtepe 15 kat sınırı

Devletin devreye girdiği Fikirtepe’de inşaat ve altyapı çalışmaları hızlandı. Toplam 57 adanın bulunduğu bölgede 25 ada ve 800 konutun yıkımı gerçekleştirildi. Yıkılan adalarda 45 bin konut ve 21 bin ticari alan projelendirildi. Dönüşümde hak sahibi olan vatandaşların ise yaşadığı ilçeyi terk etmek istememesi kiraları artırdı. Mahalle halkının yakın yerlerde ev aramaya başlaması üzerine, şimdiden Fındıklı ve Şerifali bölgelerinde kiralar yüzde 25 yükseliş gösterdi. Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe’de 15 kat sınırı olmaması da çalışmaların hızla ilerlemesinde önemli rol oynuyor. Bölgede, 80 metrekareye kadar 23-25 kat arasında izinler alınabiliyor.


Kadıköy’de ise izinler 15 katla sınırlı. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm yapılacak arazinin büyüklüğü 1 milyon 300 bin metrekare. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da devreye girmesiyle yıl sonuna kadar tüm adalarda inşaatların başlaması...