25 / 08 / 2024

Fikirtepe imar onayı

Fikirtepe imar onayı

31.05.2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı yasa kapsamında yeni düzenlemeler yapılacağı için Fikirtepe bölgesinde bekleyiş başlamıştı. Bu bekleyiş yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre sonunda Bakanlık kararı ileemsal 4 olarak kesinleştirildi.

İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay! Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi. Konak'ın silüeti değişecek.

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

Türker Proje'nin Kartal arazisinin imar raporları İBB'den onay bekliyor!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Kartal arazisinin de yer aldığı 12 alt bölgeye ait, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarıyla ilgili plan notları ve tasarım kodu kitapçıkları İBB'den onay bekliyor.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

ÖİB'den bazı illerdeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bazı şehirlerde yer alan taşınmazların nazım ve imar planı değişikliklerini onayladı.

Fikirtepe 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe Riskli Alanı ve Çevresinin 2. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Fikirtepe 3. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe Riskli Alanı ve Çevresinin 3. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Yeni Fikirtepe için geri sayım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Fikirtepe için hazırlanan yeni imar planının askıya çıktığını dile getirerek, bir aylık süreç sonrasında uygulamaya geçileceğini belirtti.

Fikirtepe’de dönüşüm sil baştan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Fikirtepe için yeni imar planlarını hazırladı. Yeni imar planlarına göre; mahallenin yüzde 49’u konut ve ticaret birimleri, yüzde 51’i ise eğitim-sağlık-park gibi donatı alanları için ayrıldı.

Fikirtepe 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Fikirtepe Riskli Alanı ve Çevresinin 1. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

Fikirtepe imar onayı Haberi

Fikirtepe imar onayı

31.05.2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı yasa kapsamında yeni düzenlemeler yapılacağı için Fikirtepe bölgesinde bekleyiş başlamıştı. Bu bekleyiş yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre sonunda Bakanlık kararı ileemsal 4 olarak kesinleştirildi. Bu olumlu karar ile birlikte tüm çalışmalar kaldığı yerden devam etmeye başlayacak ve projeler satışa devam edecektir.

Yaklaşık olarak iki buçuk yıldan beri özel imar plan alanı ilan edilen Fikirtepe, Dumlupınar, Eğitim ve Merpenköy Mahallelerini kapsayan 134 hektarlık alanda % 100 anlaşmaya ulaşan firma sayısı 3  firmayı geçemeyince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgeyi 31.05.2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile 6306 sayılı yasa kapsamına alarak gerek müteahhitlerin gerekse arsa sahiplerine bazı avantajlar sağlamıştır. Bundan dolayı, bölge mütaahitleri işin mutfağından gelen Sayın Bakanımıza teşekkür etmektedirler.


Bu karar Fikirtepe' de...