02 / 05 / 2024

fikirtepe kamulaştırma başladı mı

fikirtepe kamulaştırma başladı mı

Fikirtepe'de 4 yıldır çözüme kavuşturulamayan kentsel dönüşüm projesi için son viraja girildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bir süre önce bölgede yatırım yapacak olan firmalara 'acele kamulaştırma' yazısı gönderdi...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nin kamulaştırma kararı TBMM'de!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Başakşehir Şahintepe Mahallesi için alınan acil kamulaştırma kararıyla ilgili soru önergesi verdi.

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Başakşehir Şahintepe için kamulaştırma kararı!

İstanbul ili, Başakşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanal İstanbul’un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı!

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in bağlantı yolları için İstanbul’da 5 ilçede yüzlerce parsele acele kamulaştırma kararı verildi. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, "İstanbul’u depreme karşı güçlendirmek yerine kamunun kaynakları yine Kanal İstanbul’a harcanıyor” dedi. 

Van Tuşba için acele kamulaştırma kararı!

Van ili Tuşba ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Bursa'da silüeti bozan yapılar için kamulaştırma süreci başlatılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ulu Cami ve etrafında, Tarihi Hanlar bölgesinde, tarihi silüetimizi bozan, o tarihi yapıların silüetini bozan, Ulu Cami'mizin silüetini bozan yapılara ilişkin bir kamulaştırma süreci başlatacağız" dedi...

Şanlıurfa Kale Eteği'nde kamulaştırma başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün 'ilk önceliğim' dediği Kale Eteğindeki evlerin kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Tekirdağ'da 4 mahallede acele kamulaştırma yapılacak!

Tekirdağ'da 2 ilçeye bağlı 4 mahallede acele kamulaştırma kararı alındı. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı...

Mersin Toroslar'da 17 milyon TL'lik kamulaştırma!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin genelinde devam ettiği hizmet maratonunu ilçelerde gerçekleştirdiği açılış ve temel atmalarla sürdürüyor. Kentte yapılacak yatırımlar kapsamında 17 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı.

Kastamonu Başköy'de acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu İli Araç İlçesi'ne bağlı Başköy Köyü'nde Regülatör ve Hidroelektrik Santrali için acele kamulaştırma yapılacak..

fikirtepe kamulaştırma başladı mı Haberi

fikirtepe kamulaştırma başladı mı

Bakanlık tarafından acele kamulaştırma kararı çıkarılan Fikirtepe'de imzaya yanaşmayan mal sahiplerinden 15 gün içerisinde cevap alınamazsa, mahkeme kararıyla arsalar bedeli ödenerek kamulaştırılacak.



Fikirtepe'de 4 yıldır çözüme kavuşturulamayan kentsel dönüşüm projesi için son viraja girildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bir süre önce bölgede yatırım yapacak olan firmalara 'acele kamulaştırma' yazısı gönderdi.


Bunun üzerine mal sahipleriyle yüzde 99 oranında anlaşma sağlayan firmalar, sözleşmeye imza atmayarak süreci geciktirenlere tebligat göndermeye başladı. Bakanın imzası, 4 yıldır yılan hikâyesine dönen projede 64 yapı adasında yatırımları bulunan 35 firmada heyecan yarattı.


Geçtiğimiz günlerde firma sahipleriyle İstanbul'da iftarda bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk de acele kamulaştırma konusunda kararlı olduklarını ve başta yüzde 99 oranında imzaya ulaşan firmalardan başlamak üzere sırayla tüm firmaların sözleşmeye...