03 / 05 / 2024

Fikirtepe projeleri 2015

Fikirtepe projeleri 2015

KENTSEL dönüşümde İstanbul'a ve hatta Türkiye'ye örnek olması planlanan Fikirtepe'de, müteahhitler hak sahipleri ile anlaşmalara dört yıl önce başladı. Bugün artık yeni bir merkez için sona gelindi. Birçok firma anlaşmaları yaptı.

Fikirtepe'deki 12 inşaat firması birleşip platform kurdu!

Fikirtepe'de muhtarlardan sonra inşaatçılar da ortak bir platformda birleşti. Nuhoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, 12 firmanın ortak hareket etmek üzere birleşerek bir platform oluşturduğunu açıkladı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çilesi!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri, projelerin başlamamasından şikayet ediyor. Firmaların vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen mağdurlar sorunun çözülmesini istiyor.

Fikirtepe'de projeleri Kiptaş ve İller Bankası tamamlayacak!

Fikirtepe’de yaşanan sıkıntılar hakkında en net çözüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile getirişiyor. Bakanlık mevcut sıkıntılı projeleri Kiptaş ve İller Bankası aracılığıyla tamamlanacağını açıkladı. 

Kiptaş Fikirtepe'de satış ofisi açtı!

İller Bankası ve İBB iştiraki olan Kiptaş ile Fikirtepe'de proje yapan Vartaş ve Anka Yapı’nın projeleri için ortaklık kurulmuştu. Kiptaş projeler için Fikirtepe'de satış ofisi açtı.

Fikirtepe’de 13 yapı adasının temeli atıldı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Türkiye'nin her köşesinde konut projeleri hayata geçirmeye başladık'' dedi.

Kiptaş Fikirtepe'de sahaya iniyor!

Fikirtepe’de zora düşen Vartaş ve Anka’nın projeleri için ‘çözüm’ imzaları atıldı. Finansman desteğini İller Bankası verecek, inşaatları Kiptaş yapacak. Kiptaş, 5 Şubat’a kadar sahaya inecek

Babacan Holding'ten Fikirtepe'ye 2 bin 500 yeni konut!

Babacan Holding, şimdi de kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvadı. Kadıköy Fikirtepe’de iki ayrı dönüşüm projesine start veren Babacan Holding, toplam 950 milyon TL değerindeki yatırımla 2 bin 500 konut inşa edecek.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için özel çözüm!

Dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de bakanlıktan sonra direksiyona özel sektör geçmeye hazırlanıyor. Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, “Sorunlu projeleri bakanlık devraldı. Bölgedeki sorunlu adalara biz de talibiz” dedi.

Efekta Mimarlık, Fikirtepe’de 6 proje birden yapıyor!

Kuruluşundan bu güne yaptığı kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Efekta Mimarlık dönüşümün sembol lokasyonu Fikirtepe’ye damgasını vurdu.

Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesini inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'de iş yapan müteahitlerle toplanıyor. Özhaseki, Fikirtepe'yi ziyaret edip, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde başarılı çalışmalara imza atan projeleri yerinde inceleyip, son durumları hakkında bilgiler alacak.

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

Fikirtepe Brooklyn Park'ta teslimler Aralık'ta!

Fikirtepe’nin en gözde projeleri arasında gösterilen Brooklyn Park’ta dış cephe giydirmeleri başladı. İlk teslimlerin Aralık ayında yapılacağı Brooklyn Park, bölgedeki projeler içinde teslim gerçekleştiren ilk proje olacak.

Fikirtepe'de konut fiyatları artacak!

2015'in rekorla kapandığını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım büyümenin bu yıl da süreceğini düşünüyor. Tarafa konuşan Durbakayım, Fikirtepe'de fiyatların çok daha yükseleceğini söyledi.

Fikirtepe projeleri 2015 Haberi

Fikirtepe projeleri 2015

Fikirtepe'de öne çıkan 38 inşaat firması var. Dönüşecek 57 adada ise hala anlaşma sağlanamayan bölgeler var. 14 adada ise yıkım tamamlandı. Çalışmaların bir an önce başlaması için adalarda firmalarla hak sahiplerinin anlaşıp imza atması gerekiyor. 


Bu nedenle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın dönüşümde bir adada hak sahiplerinin üçte ikisinin anlaşma yapması durumunda kalan alan için kamulaştırma yapması planlandı. Bunun üzerine bölgedeki diğer firmalar da kamulaştırma için başvuru kuyruğuna girdi. İlk kamulaştırma geçtiğimiz aylarda Vartaş'ın çalışma yaptığı adada uygulandı. Buna göre bilirkişi bina, arsa yapısı, ağaçlar da dahil olmak üzere çevresel faktörleri de içeren bir araştırma sonucunda metrekare için bin TL'yi uygun buldu. Bölgede Hollandalı bir firmanın başarılı bir master projesi var. Proje modern bir altyapı içeriyor. 


SEMTTE EN SON DURUM 

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm...