16 / 05 / 2024

fikirtepe Stratejik Eylem Planı

fikirtepe Stratejik Eylem Planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm genelgesi, yayınlandığı 19 Şubat 2019'dan önceki projelerini kapsamıyor. 2005'te pilot bölge seçilen Fikirtepe'nin adı, Kentsel Dönüşüm ‘Stratejik Eylem Planı’nda yer almıyor.

Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı 15 maddede tüm detaylarıyla!

GİGDER Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı’nı resmen duyurdu. İşte Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı 15 maddede tüm detaylarıyla...

GİGDER ‘Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı toplantısı 6 Temmuz'da!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), hazırladığı ‘Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı’nı 6 Temmuz tarihinde açıklayacak.

Fikirtepelilerden kentsel dönüşüm eylemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümleri tek tek çözülürken, yine mağdur haberleri gelmeye başladı. Mağdur olduklarını söyleyen aileler Fikirtepe'de eylem yaptı.

Fikirtepe ‘Stratejik Eylem Planı’nda yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan Kentsel Dönüşüm genelgesi, yayınlandığı 19 Şubat 2019'dan önceki projelerini kapsamıyor. 2005'te pilot bölge seçilen Fikirtepe'nin adı, Kentsel Dönüşüm ‘Stratejik Eylem Planı’nda yer almıyor.

Fikirtepeli mağdurlar Süreyya Operası önünde eylem yapacak!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri seslerini duyurabilmek için Kadıköy Bahariye Caddesi'ndeki Süreyya Operası önünde sanatsal eylem yapacak.

Selimoğlu İnşaat mağdurları eylem yaptı!

Pana Yapı'nın sahibi olduğu Selimoğlu İnşaat tarafından Kadıköy Fikirtepe'de başlatılan kentsel dönüşüm projesinde inşaat durunca yüzlerce kişi mağdur oldu. Mağdurlar, Şişli Tanju Okan Parkı'nda bir araya gelip, eylem yaptı.

Sel taşkınlarını önleyecek eylem planı geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sel taşkınlarıyla mücadele başlatıyor. Bakan Kurum, "Sel taşkınlarının verdiği zarara karşı ülke genelini kapsayan stratejik eylem planı hazırlayacağız" dedi...

Karadeniz için stratejik eylem planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Kurum, "Tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz." dedi.

İnşaat Sektörü Stratejik Eylem Planı'nda ortaya çıkan 11 öneri!

İTO İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu Stratejik Eylem Planı raporu yayınlandı. İşte İnşaat Sektörü Stratejik Eylem Planı'nda ortaya çıkan 11 öneri...

İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Eylem Planı açıklandı!

İTO, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu Stratejik Eylem Planı'nı açıkladı. Planda, inşaat sektörüne yönelik kamu destekli bir ihtisas bankası kurulması öneriliyor.

İnşaat sektörü temsilcileri kentsel dönüşüm için toplandı!

Konut inşaatçıları, 2023 Stratejik Eylem Planı adı altında başlattıkları çalışmayla kentsel dönüşüm, iş güvenliği, vergi başta olmak üzere sektörün 600'den fazla sorununu belirledi.

Anka Yapı Fikirtepe projesinde eylem!

Dün bir grup temsilci ve vatandaşın katılımıyla Anka Yapı'nın Fikirtepe'deki satış ofisi önünde eylem yapıldı. Vatandaşlar Şaadet Temel ile görüşme talebinde bulundu.

Fikirtepe'de imza atan vatandaşlardan eylem!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde artık sabırlar taşmaya , hoşgörü ve müsamahanın sonuna yaklaşılmaya başlandı. Henüz kat karşılığı sözleşme imzalamayan vatandaşların kapısında toplu protesto eylemi yaptılar.

fikirtepe Stratejik Eylem Planı Haberi

fikirtepe Stratejik Eylem Planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzası ile Türkiye genelinde en riskli alanların 3 ay içinde Bakanlığa bildirilmesinin istenildiği ve 81 ile gönderilen Kentsel Dönüşüm genelgesini değerlendiren Leke Fikirtepe Platformu Sözcüsü Engin Akgüzel, geçtiğimiz gün açıklanan Kentsel Dönüşüm Stratejik Eylem Planı’nda Kadıköy Fikirtepe’nin yer almadığını belirtti.

Genelgenin, önceki dönüşüm projelerini değil, yayınlandığı 19 Şubat 2019  itibariyle gerçekleşecek projeleri kapsadığını söyleyen Engin Akgüzel, “Fikirtepe bölgesi için hükümetin nasıl bir çözüm getireceğine ilişkin belirsizlik devam etmektedir. Bugün bölgede mağdur olan 65 bin kişiyi temsilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sorumuz şu: 2005 yılında kentsel dönüşümde pilot bölge seçilen Fikirtepe, Kentsel Dönüşüm Stratejik Eylem Planı’nın neresinde ve ne zaman yer alacak?”

Seçimlerden önce beklenen yasal düzenleme

Kadıköy Fikirtepe’de arsa ve konut sahibi 65 bin mağduru temsilen...