05 / 05 / 2024

Fikirtepe yürüyüşü yapılacak mı

Fikirtepe yürüyüşü yapılacak mı

Fikirtepe'de FİDEM tarafından organize edilen 1 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak protesto yürüyüşüne bölgedeki diğer iki dernek karşı çıktı. Peki o dernekler hangileri? Fikirtepe'deki üç kentsel dönüşüm derneğinden ikisi bu yürüyüşe neden katılmıyor?

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Bu yıl PTT personel alacak mı? PTT personel alımı 22023 ne zaman yapılacak? Nasıl başvurulur? Son dakika!

Bu yıl PTT'nin personel alıp almayacağı merakla araştırılıyor. Peki PTT personel alımı 22023 ne zaman yapılacak? Nasıl başvurulur? İşte PTT personel alımı ile ilgili merak edilenler...

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Asgari ücrette hesaplar değişti! Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yüzde kaç zam yapılacak?

Asgari ücretli milyonlarca çalışan, Temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merakla araştırıyor. Peki Temmuz'da asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak? Şu an hangi rakamlar konuşuluyor?

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Türkiye'de 3 yıl içinde 36 yeni cezaevi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanmış olan 2022 senesi yatırım programlarına göre 36 yeni ceza infaz kurumu yapılacak. Yeni yapılacak olan ceza infaz kurumunun sonuncusu 2025 yılında bitecek. 

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Evinin yıkılmaması için 46 gündür eylem yapıyor!

Gaziantep'te kentsel dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak olan Hasan Bodur, yıkımın usulsüz olduğunu öne sürerek 46 gündür eylem yapıyor. 

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri yapılacak!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının bazı bölümlerinde test sürüşleri yapılacağı açıklandı...

Çankırı'ya 3 yeni spor tesisi yapılacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çankırı'ya yapılacak yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre, Çankırı'ya 3 yeni spor tesisi, 3 adet nizami sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 4 adet gençlik merkezi yapılacak...

Fikirtepe yürüyüşü yapılacak mı Haberi

Fikirtepe yürüyüşü yapılacak mı


Fikirtepe Dumlupınar Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM) tarafından organize edilen 'Fikirtepe yürüyüşü'ne semtteki Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden sonra Fikirtepe Derneği de karşı çıktı. 


Kadıköy'deki Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde inşaat firmalarıyla anlaşan 21 ada temsilcisi, kentsel dönüşüme ilginin yetersizliği ve kamulaştırma sürecindeki yavaşlığı protesto etmek için Mandıra Caddesi boyunca yürüyüş ve basın açıklaması yapma kararı almıştı.


Fikirtepe kentsel dönüşüm için sokağa çıkıyor! Haberimiz için tıklayın!


İlk itiraz Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden!


FİDEM'de gerçekleşen toplantının ardından alınan karara ilk itiraz, Yasin Bektaş'ın başkanı olduğu Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'nden geldi. Dernek, vatandaşların ve üyelerinin talepleri doğrultusunda dernek avukatlarından İsmail Can ve Mete Can' ın da katılarak vatandaşların sorularına yanıt verdiği bir istişare toplantısı düzenledi. 


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel...