03 / 05 / 2024

Fikirtepe yürüyüşü

Fikirtepe yürüyüşü

Kentsel dönüşümde sıkıntılar yaşayan Fikirtepe halkı bugün sokağa çıkıyor. FİDEM, bölgedeki 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcilerinin katılacağı bir yürüyüş organize etti. Yürüyüş saat 13:00'de Sabit Pazar'dan başlayacak..

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Fikirtepe Torkam Vartaş kentsel dönüşüm projesi bu yıl tamamlanıyor!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Fikirtepe'de devam eden Torkam Vartaş-1 kentsel dönüşüm projesinin bu yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Fikirtepe'de röntgen çekildi! 

Fikirtepe’yi devlet eliyle dönüştürmek için çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgenin röntgenini çekti ve yol haritasını çizdi. Bakanlık bu hafta içinde bölgede 2 ofis açacak.

O ilçede hak sahipleri 9 yıldır dönüşüm bekliyor!

Kadıköy Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduru olan vatandaşlar, “Çürük binalarda yaşıyoruz. Gidecek yerimiz yok. Ölmek istemiyoruz!” açıklamasında bulundu. 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm projesinde müteahhitler sözlerini tutmayınca on binlerce ev sahibi perişan oldu.

Fikirtepe mağdurları Kadıköy'de basın açıklaması yapacak!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar bugün Kadıköy Rıhtım'da bir basın açıklaması yapacak.

Vakıf GYO Transform Fikirtepe 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ili, Kadiköy ilçesi'nde yer alan Transform Fikirtepe Projesi'ne ait 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Kar Beton Fikirtepe Hazır Beton Tesisi hizmete açıldı!

Kar Group, 2019 yılı yatırımları çerçevesinde Kar Beton Fikirtepe Hazır Beton Tesisi'nin yenileme çalışmalarını bitirerek hizmete sundu. Son yatırımıyla birlikte şirket toplam 2 bin 910 metreküp/saat kapasiteye ulaşarak tesislerinin sayısı da 12'ye yükseltmiş oldu.

Fikirtepe 8 yıldır dönüşemedi!

8 yıldır kentsel dönüşümün devam ettiği Fikirtepe hâlâ dönüşemedi. Projelerin durduğu, inşaatların yavaşladığı bölgede vatandaşlar mağdur oldu. Evleri yıkılan ama yenisi yapılmayan hak sahipleri kamudan çözüm bekliyor.

Transform Fikirtepe 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kadıköy Transform Fikirtepe projesi 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Fikirtepe'de yürütmeyi durdurma kararı!

7 yıl önce Kadıköy Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme yaşandı. Vatandaşlar, riskli alan kararının iptali için dava açtı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Fikirtepe yatırım için en cazip bölge!

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün bir gayrimenkul projesi olmanın ötesinde aynı zamanda bir sosyal dönüşüm projesi olduğuna dikkat çekti. 

Kadıköy Transform Fikirtepe satılık daire fiyatları!

Kadıköy Transform Fikirtepe satılık daire fiyatları 610 bin TL'den başlıyor. Projede beş yıla kadar sıfır faizle ödeme yapılabiliyor...

Transform Fikirtepe'de 5 yıla kadar sıfır faizle ödeme!

Transform Fikirtepe projesi Obaköy Gayrimenkul ve Haldız İnşaat tarafından hayata geçirildi. Projede 5 yıla kadar sıfır faizle ödeme fırsatı sunuluyor...

Fikirtepe yürüyüşü Haberi

Fikirtepe yürüyüşü


Kentsel dönüşümde sıkıntılar yaşayan Fikirtepe halkı bugün sokağa çıkıyor.  FİDEM, bölgedeki 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcilerinin katılacağı bir yürüyüş organize etti. Fikirtepeliler bugün saat 13:00'de Sabit Pazar'dan başlayarak Mandıra Caddesi boyunca yürüyerek, Murat Sineması Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.



Yürüyüşe 2 dernekten itiraz var



Fikirtepe yürüyüşüne ilk itiraz Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Yasin Bektaş yaptığı açıklamada “Konuyla ilgili bir toplantı düzenledik. Dernek üyelerimiz ve toplantıya katılan diğer Fikirtepeli vatandaşlar, Fikirtepe yürüyüşünü düzenleyen FİDEM’i ‘yürüyüş içeriğindeki tek taraflılık’ ve ‘toplumu kutuplaştırıcı söylem ve toplumu ayrıştıran hedefleri’ olduğunu düşünüyor. Yürüyüş, toplumun birlikteliğini dinamitlemekle birlikte, yeni mağdurların oluşmasına sebep olabilir. Bu nedenle biz bu yürüyüşe katılmayacağız” dedi.


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği de bir toplantı düzenliyor. Fikirtepe...