08 / 05 / 2024

fikirtepede çantacı firmalar

fikirtepede çantacı firmalar

Umut Durbakayım, mali ve teknik gücü yeterli olmayan firmaların bölgeye girdiğini belirterek, “Çantacı denen firmalar yüksek bedelle devir yapmak için her adada birkaç hak sahibi ile anlaşma yaptı ve süreci tıkadı. Bakanlık yaptırım uygulamalı” dedi.

Umut Durbakayım: Bakanlık çantacı firmalara yaptırım uygulamalı!

Umut Durbakayım, mali ve teknik gücü yeterli olmayan firmaların bölgeye girdiğini belirterek, “Çantacı denen firmalar yüksek bedelle devir yapmak için her adada birkaç hak sahibi ile anlaşma yaptı ve süreci tıkadı. Bakanlık yaptırım uygulamalı” dedi.

Hüseyin Aslan: Çantacı firmalar İzmir'de!

İzmir’de de ortaya çıkan ve ‘çantacı’ olarak adlandırılan firmaların vatandaşları kandırarak evlerini ellerinden aldığını belirten Hüseyin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda vatandaşları bilgilendirmesi gerektiğini söyledi

Hüseyin Aslan: Çantacı firmalar gözünü İzmir'e dikti!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçelerden pay almak için İstanbul'da ortaya çıkan ve "çantacı" olarak adlandırılan firmaların, şimdi de gözünü İzmir'e diktiğini söyledi.

Çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar!

1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe giren Çevre izin ve lisans yönetmeliği gereğince bazı firmaların çevre izin ve lisans belgesi alması gerekiyor. İşte çevre izin ve lisans belgesi alan firmalar..

Fikirtepe'de imzalarını bitiren firmalar neler yapıyor?

Fikirtepe'de ruhsat alan firmalar ne yapıyor? Fikirtepe yapı adalarında imzalarını bitiren inşaat firmaları ne durumda? Avan proje onayı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çalan firmalar hangileri? İşte Fikirtepe'den son durum raporu...

Philips Türkiye'de fikstür çekilişine firmaların yetkilileri katıldı!

Sektör Devleri fikstür çekilişi için Philips Türkiye genel merkez binasında bir araya geldi. Yapı Ligi 2012 Şampiyonu Philips Türkiye’nin konferans salonunda gerçekleştirilen fikstür çekilişine firmaların yetkilileri katıldı.

Emrullah Turanlı: İnşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir!

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “İnşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir. Konut alıcısı maketten değil, biten binadan ev almalı. İnşaat sektörü yap-sat modeline dönmeli” dedi.

İsmail Sezen: Cityscape Fuarı'na firmalar artık satış için geliyor!

Cityscape Global 2014'te Türk firmaların organizasyonunu üstlenen İstexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen'le konuştuk. İsmail Sezen, katılımın her yıl gittikçe arttığı Cityscape fuarını emlakkulisi.com takipçileri için değerlendirdi...

Türk inşaat firmaları dev projelerini Dubai’de tanıttı!

DUBAİ’de konut alıcı ve satıcısını buluşturan Cityscape Global Emlak Fuarına milyar dolarlık Türk projeleri katıldı. Önceki gün açılan fuara Ortadoğulu yatırımcıların ilgisi katılımcı firmaların yüzünü güldü.

Çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu olan firmalar!

Çevre görevlileri, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu denetliyor. Peki, çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu olan firmalar hangi firmalardır?

İnşaat firmaları şantiye şefi arayışlarını hızlandırdı!

Firmalar ölümlü kazalardan bu denli tedirgin bir hale gelmişken inşaatların en kilit pozisyonu olan iş güvenliğinden de sorumlu şantiye şefliği için verdikleri ilan sayılarını artırdılar.

Yurt dışına işçi götüren Türk inşaat firmalarına Torba Yasa müjdesi!

Torba yasa ile yurt dışına işçi götüren inşaat firmalarına sigorta prim kolaylığı getirildi. Türkiye ile sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen firmaların götürdüğü işçilerin sigorta primleri yarıya düşecek. İşte o madde...

Tolga Özdemir: Küçük firmalar da yeşil sertifika peşine düştü!

Binalarda yüzde 20 ile 50 arasında enerji, su tasarrufu sağlayarak genel anlamda işletme giderlerinde tasarruf sağlayan yeşil bina kavramı artık küçük firmaların da ilgi alanına girdi...

fikirtepede çantacı firmalar Haberi

fikirtepede çantacı firmalar

KENTSEL dönüşüm projeleri ile adını duyuran Fikirtepe, büyük bir şantiye alanına dönüştü. Bölgede bir yandan yeni binalar yapılırken, yıkılan ya da atıl duran çok sayıda yapı da var. 4 yılı aşkın süredir dönüşümün konuşulduğubölgede yeni gayrimenkul projesi inşa eden firmalardan biri de Teknik Yapı. 2 adada çalışmalara devam ettiklerini belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2 yeni adada daha proje yapacaklarını ve bölgede yaklaşık 3 bin 300 konut inşa edeceklerini söyledi. Concord adını verdikleri projede ruhsat alıp kat ittifakı kurduklarını ve bu şekilde satışa başladıklarını söyleyen Durbakayım, dönüşümün hızlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın devreye girmesi gerektiğini söyledi. Mali ve teknik gücü yetersiz şirketlerin bölgede zaman kaybına neden olduğunu belirten Durbakayım şunları söyledi: “Çantacı denilen  firmalar...