17 / 05 / 2024

Fikri Düşünceli

Fikri Düşünceli

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli: Doğanın bir gerçeği olan depremlerin önlenemeyeceğini, ancak alınacak bilimsel önlemler, bilinçli eğitim ve planlı yerleşim ile depremle ölmekten vazgeçip depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekir" dedi.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Bahaş Holding CEO’su Abdüssammet Bahadır: Kentsel dönüşüm ülkemizin birinci önceliğidir!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Abdüssamet Bahadır'ın o açıklamaları...

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları! Yasama mesaisi bu hafta başlıyor!

Cumhur İttifakı, seçim döneminde farklı toplum kesimlerine verilen sözlerin bir kısmını kapsayan sosyal paketi 15 Temmuz’a kadar yasalaştırmayı planlıyor. Bunun yanı sıra TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları olacak. İşte ayrıntılar...

Sino Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sino Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fikri Sinan ve T.Stephane Charles Rıvaux ortaklığında kuruldu.

Bahaş Holding'ten kentsel dönüşüme tam destek! Gaziosmanpaşa’daki kentsel dönüşüm projesinin 1'nci etabı tamam!

Bahaş Holding'in CEO’su Abdüssamet Bahadır, başta İstanbul olacak şekilde Türkiye’nin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte Bahadır'ın o açıklamaları...

Ünlü bankadan müşterilerine ‘flaş’ çağrı! Yenilikçi iş fikri olanlara 100 bin TL ödül verecek!

Katılım bankacılığı alanında hizmet veren Kuveyt Türk, inovatif iş fikri olanlara çağrıda bulundu. Yenilikçi fikir ve önerileri olan ve dereceye giren ilk 3 kişiye toplamda 100 bin lira ödül verecek. Başvuru detayları haberimizde…

Kentsel dönüşümde deprem riskine dikkat!

Dünya Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kaya Özgen bugün kaleme aldığı yazısında kentsel dönüşümde önceliği olan konutların deprem riskine göre sıralanması gerektiğini kaydetti. İşte Özgen'in kentsel dönüşüm projelerine dair dikkat çektiği noktalar.

Gayrimenkul sektörünün önceliği yeşil dönüşüm!

9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde konuşan Mehmet Kalyoncu, yeşil dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

İzmir Bayraklı'nın gündemi kentsel dönüşüm!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede önceliğin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu dile getirdi. 

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Balıkesir İl Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü bizim her zaman önceliğimiz oldu" şeklinde konuştu.

İzmir’de kentsel dönüşüm seferberliği ilan edilmeli!

İzmir depreminden sonra tüketicilerin önceliğinin güvenli gayrimenkuller olduğunu dile getiren İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Adnan Bozbay ‘İzmir’de kentsel dönüşüm konusunda seferberlik haline geçmeliyiz." dedi.

Murat Kurum: Kentsel dönüşümde önceliğimiz İstanbul!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar 1 milyon 410 bin birimde dönüşüm faaliyeti gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “300 bini İstanbul’da olmak üzere 1.5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız” diye konuştu.

Fikri Düşünceli Haberi

Fikri Düşünceli


Merkez üssü Düzce olan, 12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de atasel büyüklüğü 7.2 olarak ölçülen 30 saniye süreyle etkili olan, pek çok ilimizde hissedilen, Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi'nin açıklamasına göre, ölü sayısının 845, yaralı sayısının 4948 olan depremin 17. yılında TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, BAOB Ortak Salon'da bir basın açıklaması gerçekleştirdi.


TMMOB Bursa İl Koor   dinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli tarafından yapılan açıklamada, "Depremde hasar gören ve derhal yıkılması gereken bina sayısı 3395, yıkık ya da ağır hasarlı ev sayısı 12939, iş yeri sayısı ise 2450'dir. En fazla can kaybı ve yapısal hasar, deprem kırığı üzerinde bulunan yerleşmeler ile Düzce kentinde meydana gelmiştir. Gölyaka - Kaynaşlı hattındaki yapı hasarlarının çoğunluğu, deprem fayının parçalaması sonucunda, Düzce kentindeki hasar...