28 / 04 / 2024

Bahaş Holding CEO’su Abdüssammet Bahadır: Kentsel dönüşüm ülkemizin birinci önceliğidir!

Bahaş Holding CEO’su Abdüssammet Bahadır: Kentsel dönüşüm ülkemizin birinci önceliğidir!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Abdüssamet Bahadır'ın o açıklamaları...



Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır yaptığı yazılı açıklamada, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul ve büyükşehirler başta olmak üzere tüm Türkiye'nin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm olduğuna değinen Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm geldiğimiz noktada milli meselemizdir. Marmara depreminden sonra günümüze kadar geçen zamanda yaklaşık olarak 25 senedir kentsel dönüşüm konusu konuşuluyor ancak süreç işleyişteki eksiklikler nedeniyle çok yavaş ilerledi. Marmara Depremi'nden sonra yaklaşık olarak 25 senedir kentsel dönüşüm konusu gündemden düşmüyor. O tarihten bugüne kadar tam çeyrek yüzyıl geçti. Fakat çok kısıtlı bir bölgede gelişme sağlandı. Önümüzde bir deprem gerçeği bulunuyor. Bu sebeple kentsel dönüşüm projelerinin acil bir şekilde uygulamaya alınması da oldukça hayati önem taşıyor. Başta mega kent İstanbul ve büyükşehirler olacak şekilde tüm Türkiye'de güvensiz binalar dönüştürülmeli ve depreme dayanıklı duruma getirilmeli, fazla süremiz kalmadı."

Bahaş Holding CEO’su Abdüssammet Bahadır: Kentsel dönüşüm ülkemizin birinci önceliğidir!

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır açıklamasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen dönüşümün önünü tıkayan en önemli engeller arasında bulunan 3'te iki çoğunluk şartının ortadan kalktığını dile getirerek "Bununla ilgili olarak yeni bir yasa teklifi hazırlandı. Söz konusu teklife göre, kat maliklerinin uzlaşmada 3'te 2'yi yakalama zorunluluğu ortadan kalkıyor. Söz konusu bu teklifin yasalaşması durumunda kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile kentsel dönüşüm gerçekleştirilebilecek. Bu da çok yerinde bir karar ve süreci hızlandıracak." dedi.

BAHAŞ HOLDİNG DÖNÜŞÜME ODAKLANDI

Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır yaptığı açıklamada 2015'ten bu yana kentsel dönüşüme odaklandıklarını dile getirerek, imza attıkları projelerle mega kent İstanbul'un dönüşümünde rol oynadıklarını dile getirdi.

Açıklamasında bugüne kadar çok sayıda riskli konutu dönüştürerek güvenli yaşam alanları oluşturduklarına değinen Bahaş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Abdüssamet Bahadır sözlerini şu şekilde tamamladı: "Biz hayata geçirdiğimiz büyük kentsel dönüşüm projeleriyle sektöre katkı sağlıyoruz. Şu ana kadar tamamlamış olduğumuz kentsel dönüşüm projelerinin dışında şu anda süren ve yeni başlayacağımız kentsel dönüşüm projeleriyle beraber toplam 2 bin adet konutu dönüştürmüş ve 5 bin adet konut üretmiş olacağız. 3'te 2'yi yakalama zorunluluğunun ortadan kalkmasıyla birlikte dönüşüm süreçlerimiz daha hızlanmış olacak. Pek çok konut üreticisi gibi bizim de maliklerle görüşmeler sürecinde yaşamış olduğumuz en büyük sorunların başında bu konu geliyordu. İkna süreci bize çok  zaman kaybettiriyordu. Bir kentsel dönüşüm sürecinde anlaşma süresi seneleri bulabiliyordu. Şimdi bu önemli adımla konut üreticilerinin önündeki bir engel daha ortadan kalkmış olacak."

 

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Esenlerin kentsel dönüşümü Çinlilerin dilinde! Çinli Bakan'dan 'Hayran kaldım'' açıklaması!


Geri Dön