02 / 05 / 2024

Fikri Işık anıtkabir açıklaması

Fikri Işık anıtkabir açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Alper Taşdelen'den Anıtkabir'in etrafının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Anıtkabir ile Maltepe Camii arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imar değişikliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan önceki yönetimce gerçekleştirildiğini belirtti.

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

Anıtkabir'in imar planı değişikliğinde yeni karar!

Ankara Barosu'nun 'Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği'ne ilişkin açtığı davayı Ankara 4. İdare Mahkemesi reddetmişti. Baronun yaptığı istinaf başvurusu 5. İdari Dava Dairesi tarafından karara bağlandı...

Putin’in Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’daki cami 2020'de açılacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiği Kırım’ın başkenti Simferepol’deki Cuma Camii 2020'de açılacak.

İzmit Sepetçi Köyü'ne konak ve köy müzesi inşa ediliyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sepetçi Köyü’nde hayata geçirilen konak ve köy müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Anıtkabir imar planı değişikliği mahkemede!

Anıtkabir’in alanını daraltmaya yol açacak imar değişikliği kararını Ankara Barosu mahkemeye taşıdı. ‘Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği’ne ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Melih Gökçek Anıtkabir imar planı düzenlemesini açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anıtkabir'deki imar planı düzenlemeleri ilgili açıklama yaptı.

Fikri Işık anıtkabir açıklaması Haberi

Fikri Işık anıtkabir açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Işık, Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına cevap verdi.


Işık, "Aklımızı peynir ekmekle mi yedik. Silahlı Kuvvetlere, Milli Savunma Bakanlığı'na tahsis edilen alan içerisinde hiçbir şekilde bir yapılaşma akla zarar bir iştir. Buna hiç kimse evet demez'' diye konuştu.


Fikri Işık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ama maalesef Mimarlar Odası bir algı operasyonuyla sanki Anıtkabir'in arazisi imara açılıyormuş gibi gerçekten uzaktan yakından alakası olmayan haberler yayıyor. Bunu biz de incelettik, nedir durum diye. Kesinlikle gerçekle uzaktan yakından alakalı değil. Orada muhtemelen Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı ile Mimarlar Odası arasındaki çekişmeye maalesef Anıtkabir ve Atatürk alet edilmeye çalışılıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu doğru bir şey değil. Orada hiçbir şekilde yapılaşmaya, Anıtkabir'in askeri sınırlar...