06 / 05 / 2024

Fikri Işık fabrika

Fikri Işık fabrika

Sanayi Bakanı Fikri Işık, KOBİ’ lerin en önemli problemlerinden birinin finansmana erişim olduğunu belirterek, “ Yatırımcı sermayesini arsaya bağlamasın, başarabilirsek, fabrikayı biz yapacağız” dedi...

3 yeni üretim bölgesine devlet fabrika kuracak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Akdeniz, Ege - Marmara ve Karadeniz'e 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını söyledi. Bu bölgelerde sanayici binaya para bağlamayacak...

Fikri Işık'tan Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı yanıtı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.

Fikri Işık Anıtkabir'e yapılan halı saha konusunda hassas!

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinden oluşan bir heyet Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile TBMM’deki makamında Anıtkabir’e yapılan halı sahayı görüştü.

Fikri Işık: Askeri tesisler 1 ay içinde taşınacak!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara ve İstanbul'daki askeri tesislerin 1 ay içerisinde taşınmasını hedeflediklerini açıkladı.

Fikri Işık Anadolu'daki OSB projelerini anlattı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde Anadolu'da kurulan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projelerini anlattı. Bakan Işık, OSB sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Fikri Işık: İnşaat Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk inşaat sektörünün iklimlendirme için yeni iş fırsatları getirdiğini belirterek "Türkiye’de, en hızlı büyüyen, en hızlı gelişen sektörlerden birisi inşaat sektörüdür." açıklamasında bulundu.

Anahtar teslim fabrika projesiyle yüzde 70 maliyet avantajı!

Girişimciye ve yatırımcıya 'anahtar teslim' fabrika dönemi resmen başlıyor. Yeni uygulama yüzde 70 maliyet avantajı sağlayacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, projeyle ilgili açıklama yaptı.

Anahtar teslim fabrika projesi yakında hayata geçecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vadettiği bir projeydi, inşallah yakında hayata geçiyor.'' dedi.

Fikri Işık: Yatırımlarda önemli reformlar gerçekleşecek!

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) faaliyete başlayan 9 yeni fabrikanın toplu açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yatırılarda yeni ve önemli reformlar gerçekleşeceğini belirtti.

Fikri Işık, Akpınar TOKİ sakinleriyle buluştu!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin Derince ilçesi Kuruçeşme’deki Akpınar TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi.

Fikri Işık, Akpınar TOKİ konutları sakinleriyle buluştu!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin Derince ilçesi Kuruçeşme’deki Akpınar TOKİ konutları sakinleri ile bir araya geldi.

Fikri Işık: İnşaat sektörü, 360 adet sektörü besliyor!

Denetimciler, müteahhitler ve inşaat mühendislerinin sorunlarını dinlemek bir araya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 1 Kasım seçimlerine vurgu yaptı.

Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye'nin hayaliydi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakam Fikri Işık, "Hepiniz iyi biliyorsunuz Körfez Geçiş Köprüsü Türkiye'nin hayaliydi ama hiçbir iktidar buna cesaret edemedi" dedi.

Fikri Işık, Cengiz Topel Havalimanı'nda inceleme yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kartepe ilçesindeki Cengiz Topel Havalimanına Aletli İniş Sistemi (ILS) konulması için yapılan çalışmaları inceledi.

Fikri Işık fabrika Haberi

Fikri Işık fabrika

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, şu anda sanayinin ve KOBİ’lerin en önemli problemlerinden birinin finansmana erişim olduğuna dikkat çekerek, “Diyoruz ki bir yatırımcı sermayesini arsaya ve binaya bağlamasın. Bir sanayi gayrimenkul yatırım ortaklığı sistemi geliştirelim, sanayici sermayesini makine teçhizatına ve işletmesine ayırsın, kazandıkça da kira ödesin. Şimdi bunun üzerinde çalışıyoruz. Eğer bunu başarabilirsek, fabrikayı bile biz yapacağız. Bunu başarabilirsek, sermayeye erişimde bir nefes alma durumu olacak” diye konuştu. Teşvik sistemiyle ilgili gelen soruları da yanıtlayan Işık, Türkiye’nin teknolojik sıçramaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.Bunun da olmazsa olmazının nitelikli insan kaynağı olduğunu vurgulayan Işık, şunları kaydetti: “Bizim 5 veya 6. bölgede nitelikli insan kaynağı bulmamız çok kolay değil. 


5.BÖLGE TEŞVİKİ YOLDA


O zaman nitelikli insan kaynağının yoğun olduğu yerlerde yüksek teknolojili...