03 / 05 / 2024

Fikri Işık osb atıl parsel

Fikri Işık osb atıl parsel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek" dedi.

Karabük OSB'de 35 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı'nca Karabük OSB'de altyapı yapım işi 35 milyon 73 bin 761 TL'ye kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edilecek.

Kayseri Sağlık OSB için Mustafa Varank'tan talimat!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın gündeme getirdiği Sağlık OSB için Mustafa Varank, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na talimat verdi...

Kayseri'ye sağlık OSB kurulacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'ye bir Sağlık OSB kurulması için girişimlere başladıklarını açıkladı.

Katar 250 fabrikalık OSB'yi Türk mallarıyla inşa edecek!

Katar, Türk markalarına kapıyı sonuna kadar açtı. Katar, 250 fabrikalık OSB'nin malzemelerinin Türkiye’den tedarik edilmesi için talimat verdi...

Fikri Işık'tan Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı yanıtı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.

Fikri Işık Anıtkabir'e yapılan halı saha konusunda hassas!

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinden oluşan bir heyet Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile TBMM’deki makamında Anıtkabir’e yapılan halı sahayı görüştü.

Fikri Işık: Askeri tesisler 1 ay içinde taşınacak!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara ve İstanbul'daki askeri tesislerin 1 ay içerisinde taşınmasını hedeflediklerini açıkladı.

Fikri Işık Anadolu'daki OSB projelerini anlattı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde Anadolu'da kurulan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projelerini anlattı. Bakan Işık, OSB sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

OSB'lerde yatırım yapılmayan arsa kalmayacak!

OSB’lerin daha etkin çalışmasına yönelik düzenlemeler yapılıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSB’lerde yatırım yapılmayan arazilerin üretime kazandırılması için radikal düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Soma OSB Projesi için soru önergesi hazırlandı!

Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma Organize Sanayi Bölgesi Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özel sorularını Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a iletti..

Fikri Işık: İnşaat Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk inşaat sektörünün iklimlendirme için yeni iş fırsatları getirdiğini belirterek "Türkiye’de, en hızlı büyüyen, en hızlı gelişen sektörlerden birisi inşaat sektörüdür." açıklamasında bulundu.

Manisa Turgutlu OSB projesine ilişkin 3 sorun mecliste!

Manisa Turgutlu 1. OSB projesine ilişkin sorunlar Manisa Milletvekili Erkan Akçay tarafından meclise taşındı. Akçay sorularını Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a iletti..

OSB projelerinin tamamlanması için 75 milyon lira kaynak ayrıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl OSB projelerinde kullanılmak üzere 75 milyon lira ödenek ayrıldığını belirtti. Işık, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin kamulaştırma çalışmalarına bu yıl başlanacağının da müjdesini verdi.

Fikri Işık osb atıl parsel Haberi

Fikri Işık osb atıl parsel

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) 2010-2015 yılları arasında bin 707 parselin tahsisi iptal edildiğini bildirerek, "Üretim, gelir ve istihdam arttırma hedeflerimiz doğrultusunda, OSB'lerde yatırım yapılmayan sanayi parselleri tahsisi iptal edilecek" dedi.



Işık, AA muhabirine, OSB'lerde iptal edilen parsellere ilişkin açıklamalarda bulundu.


OSB Kanunu, Uygulama Yönetmeliği gereği ve bakanlık genelgesi ile tüm illerdeki mevcut OSB'lerin parsel tahsis, satış, devir işlemleri, ruhsat ve izinlerin 6 ayda bir raporlandığını anlatan Işık, "Valilikler koordinatörlüğünde oluşturulan komisyon marifetiyle OSB'lerde yapılan parsel tahsis, satış, devirleri ile ruhsat ve izinlerin mevzuata uygunluğunun, devirlerde muvazaa olup olmadığının ve satış fiyatlarının objektif kriterlere uygun olup olmadığının denetlemesi için izlenmesi ve değerlendirilmesi gerekli görülmüştür" diye konuştu.


Söz konusu genelge kapsamında illerde oluşturulan komisyonlar aracılığıyla, gelen...