02 / 05 / 2024

Filayf İptal

Filayf İptal

Fiyapı, Esenyurt’taki Fi-Life projesini iptal etti, daire sahiplerine paraları yüzde 20 fazlasıyla geri ödenecek...

Afet bölgesindeki TOKİ ihaleleri iptal mi oluyor? Müteahhitlerden yüksek maliyet tepkisi! 

Afet bölgesine ve çeşitli kentlere inşa edilmesi planlanan toplu konut ihalelerinde ‘belirsizlik’ iptalleri gündeme geldi. İptal sebepleri arasında ‘yüksek maliyetler’ ve ‘ihaleye teklif veren firma olmaması’ yer alıyor. 

İstanbulkart sahipleri acilen baksın! Bunu yapmayan yandı! Hemen buraya bakın!

İstanbulkart kullananlar dikkat! Yapmayanlar için kötü haber: İptal ediliyor! Kullanmaya devam etmek için yapılması gereken şey çok basit...

Tapu İptal ve Tescil Davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası konusu itibari ile taşınmazın ayni hakkına ilişkin bir dava olarak karşımıza çıkıyor. Tapu İptal ve Tescil Davasına dair merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Denizli Şehir Hastanesi'nin maliyeti 1.1 milyar TL olacak!

İptal edilen Denizli Şehir Hastanesi için yeni ihale gerçekleşti. İhale  1 milyar 189 milyon TL’ye Ermit Mühendislik İnşaat İle Özge İnşaat İş Ortaklığı’na verildi.

TMMOB'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), “Kanal İstanbul Projesi’nde Bilim İnsanlarına Baskı Deşifre Oldu: Hukuksuzluğa Son, Proje İptal Edilmelidir!” başlıklı bir basın açıklaması hazırladı.

TMMOB'dan Kanal İstanbul için itiraz dilekçesi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Kanal İstanbul ÇED Olumlu Kararı İptal Davası için belirlenen bilirkişilerin objektif olmadığını ileri sürerek dilekçe verdi ve itirazda bulundu.

Antalya'da imar planı değiştirien araziye otel yapılacak iddiası!

İYİ Partili Bahşi, Antalya’daki arazinin imar planının bir anda değiştirildiğini belirtti ve “İptal kararı var, uymuyorlar” diye konuştu...

Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'nin inşaatında son durum!

İnşaatına 2010'da başlanan Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi, henüz tamamlanamadı. İptal edilen ihalelerden sonra, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi için üçüncü kez ihaleye çıkılacağı ileri sürülüyor...

Ender Alkoçlar: İtibar kaybı için dava açacağız!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türel dönemindeki Konyaaltı Sahil İşletme İhalesi’ni iptal etti. İptal kararının ardından Ender Alkoçlar'dan açıklama geldi...

KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş. ihaleleri iptal edildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verdiği durdurma kararı sonrasında iki ihale iptal edildi.İptal edilen ihaleler İBB şirketleri KİPTAŞ ve Ağaç A.Ş’ye ait ihaleler.

Gaziantep Batalhöyük imar bekliyor!

Gaziantep Batalhöyük Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu çözümlenemiyor. İptal edilen Fidanlık Mahallesi’nde imar sorunu yeniden ortaya çıktı.

Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının ihaleleri iptal edildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının ihalelerini resmen iptal etti. İptal kararı ise henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Cahit Turhan: İptal edilen projemiz yok!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, ihale edilmesi düşünülen bazı projelerin ötelendiği bildirerek, şunları söyledi: "İptal edilen projemiz yok, ihale etmeyi düşündüğümüz bazı projeleri öteledik."

Filayf İptal Haberi

Filayf İptal

Fiyapı, Esenyurt Belediyesinin verdiği imar durumuna göre ruhsat çıkartamamasından dolayı Fi-Life projesini iptal etti, kalan 530 daire sahibine paraları yüzde 20 fazlasıyla geri ödenecek, daire almak isteyen müşterilere ise FiSide projesinden daire alma hakkı tanınacak..


Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, İptalin nedenlerini açıladı: Konu ile ilgili açıklama yapan Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan yaşanan süreci şöyle anlattı:” Fi Life projemiz ilk satışa çıktığımızda 1048 daireden ve 12 bin m2 ticari alandan oluşmaktaydı..Önce projemizde ki daire sayısını 540’a  ticari alanı da 5 bin m2 ye düşürmek zorunda kaldık.. Bunun nedeni Esenyurt belediyesinden ihale ile satın aldığımız arsayı  o dönemdeki imar planına göre projelendirmişken , Büyükşehir Belediyesi Esenyurt Belediyesinin planlarını iptal etti..Bu konu ile ilgili şirketimizden kaynaklanan hiçbir eksiklik olmamasına...