29 / 04 / 2024

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Başbakanı Daniel Kabian Duncan

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Başbakanı Daniel Kabian Duncan

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Başbakanı Duncan: "Fildişi Sahili 2016-2020 yılları için 100 milyar dolarlık bir yatırım hacmi hedefliyor. Burada özel sektör için büyük bir potansiyel var ve Türk yatırımcıları için de fırsatlar sunuyor" dedi.

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Alfred de Vigny’nin beyaz şatosu 'fildişi kulesi'!

Ünlü ve zengin Fransız şairi Alfred de Vigny’nin beyaz şatosunun adıydı 'fildişi kule', günlük hayattan uzaklaşıp o şatonun kulesinde sanatına yönelirdi. 

KAIVEN'den Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut!

İnşaat alanında yeni yatırım hazırlıklarını başlatan KAIVEN "Homee" platformu ile uluslarası çapta düşük ve orta gelirlilere konut sahibi olma fırsatı sunuyor. KAIVEN, Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut inşa edecek...

Fildişi Sahili'nde bina çöktü: 10 yaralı!

Fildişi Sahili'nin en büyük kenti Abidjan'da inşaat halindeki bir bina çöktü, yaşanan çökme sonucunda 10 kişi yaralandı.

Drogba'nın özel hastanesi koronavirüs merkezi yapılacak!

Fildişi Sahili basınındaki haberlere göre Drogba, ülkesi Fildişi Sahilleri'ndeki hastanesinin corona virüsle mücadele merkezi olarak kullanılmasını teklif etti...

Gaziantep için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı Sahili açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sahili işletme ihalesi iptali ile ilgili bir açıklama yaptı. Böcek, “Resmi olarak belediyemize yazı girmemiştir, yürütmeyi durdurma nihai bir karar değildir. Türk adaletine güvenimiz tamdır” diye konuştu.

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında açıklama! 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin şunları söyledi; "Bize resmi yazı geldiği an itibarıyla tüm belgelerimizi belediye olarak vereceğiz, sonucu hep birlikte bekleyeceğiz" 

İBB, Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkı satıyor!

İBB, bütçeye kaynak oluşturabilmek için Şile’de bulunan Kumbaba Sahili’nde yer alan ve içerisinde park da bulunan araziyi 22 milyon 795 bin 836 TL'ye satışa çıkardı. İhale, yarın gerçekleşecek.

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci için ihaleye girecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının bazı bölümlerini kiraya vermek için ihaleye çıkıyor. İBB kiralama ihalesine gireceğini açıkladı.

TOKİ tecrübesini Afrika'ya taşıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugün imzaladığımız mutabakat zaptı çerçevesinde, TOKİ Başkanlığımızın konut üretimi konusundaki tecrübe ve bilgi birikimini Fildişi Sahili başta olmak üzere bütün Afrika kıtasına taşımış oluyoruz" dedi...

Antalya Konyaaltı Sahili’nde yıkım gerginliği!

Antalya Konyaaltı Sahili'nde, mavi bayrak kriterlerine aykırı yerleştirildiği öne sürülen locaların yıkımı, belediye ve işletmeciler arasında anlaşmazlık yarattı. 

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Başbakanı Daniel Kabian Duncan Haberi

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Başbakanı Daniel Kabian Duncan

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Başbakanı Daniel Kabian Duncan, ülkelerinde özel sektörü her alanda desteklemeye hazır olduklarını belirterek, "Fildişi Sahili 2016-2020 yılları için 100 milyar dolarlık bir yatırım hacmi hedefliyor. Burada özel sektör için büyük bir potansiyel var ve Türk yatırımcıları için de fırsatlar sunuyor" dedi.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilen Türkiye-Fildişi Sahili İş Forumu’nda konuşan Duncan, ülkenin kıtaya açılan bir kapı olduğunu ve ekonomik ortaklarına yatırımlar için sağlıklı imkanlar sunduğunu söyledi. 


Türkiye ve Fildişi Sahili’nin iş ortaklıklarını geliştirmek için çalışmalarının devam ettiğini ve burada gerçekleştirilen forumun Türkiye’nin liberal ve dışarıya açılan ekonomik yapısının bir yansıması olduğunu belirten Duncan, geçen yıl martta cumhurbaşkanlarının İstanbul'a yaptığı ilk ziyaretin ilişkilerin ilerlemesi için son derece önemli olduğunu aktardı. Duncan, bugünkü forumun İstanbul’daki toplantıyı...