24 / 07 / 2024

fildişi sahili maden yatırımı

fildişi sahili maden yatırımı

DEİK Başkanı Vardan, Sahra Altı Afrika'ya bu yılın en büyük yatırımcı heyetinin gideceğini belirterek, "Bölgenin sunduğu büyük fırsatları iyi değerlendirme zorunluluğumuz var" dedi.

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Nemrut İnşaat Otomotiv İş Makinaları Maden Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Nemrut İnşaat Otomotiv İş Makinaları Maden Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Pendik'te İrfan Sav tarafından kuruldu.

Linsa Turizm Seyahat İnşaat Gıda Otomotiv Maden.Hay.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şişli Şubesi açıldı!

Linsa Turizm Seyahat İnşaat Gıda Otomotiv Maden.Hay.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şişli Şubesi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Yıldırım tarafından açıldı.

Kastamonu Hanönü için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ili Hanönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

Alfred de Vigny’nin beyaz şatosu 'fildişi kulesi'!

Ünlü ve zengin Fransız şairi Alfred de Vigny’nin beyaz şatosunun adıydı 'fildişi kule', günlük hayattan uzaklaşıp o şatonun kulesinde sanatına yönelirdi. 

KAIVEN'den Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut!

İnşaat alanında yeni yatırım hazırlıklarını başlatan KAIVEN "Homee" platformu ile uluslarası çapta düşük ve orta gelirlilere konut sahibi olma fırsatı sunuyor. KAIVEN, Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut inşa edecek...

Fildişi Sahili'nde bina çöktü: 10 yaralı!

Fildişi Sahili'nin en büyük kenti Abidjan'da inşaat halindeki bir bina çöktü, yaşanan çökme sonucunda 10 kişi yaralandı.

Drogba'nın özel hastanesi koronavirüs merkezi yapılacak!

Fildişi Sahili basınındaki haberlere göre Drogba, ülkesi Fildişi Sahilleri'ndeki hastanesinin corona virüsle mücadele merkezi olarak kullanılmasını teklif etti...

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı sahili işletme ihalesinin iptali hakkında açıklama! 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararına ilişkin şunları söyledi; "Bize resmi yazı geldiği an itibarıyla tüm belgelerimizi belediye olarak vereceğiz, sonucu hep birlikte bekleyeceğiz" 

Elazığ Maden'de konut ve iş yerlerinin inşası için çalışmalara başlandı!

Elazığ'ın Maden ilçesinde 510 ev ve iş yerinin tahliyesine yönelik, daha güvenli bir alanda konut ve iş yerleri inşa ediliyor.

fildişi sahili maden yatırımı Haberi

fildişi sahili maden yatırımı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Sahra Altı Afrika'ya bu yılın en büyük yatırımcı heyetinin gideceğini belirterek, "Bu bölge büyük fırsatlar sunuyor. Bizim artık bu fırsatları iyi değerlendirme zorunluluğumuz var. Halen Çin, ABD ve Avrupa ülkeleri, buralarda çok yol aldılar; bizim bu saatten sonra çok daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor" dedi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vardan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Şubat - 3 Mart tarihlerinde Afrika'da Fildişi Sahili, Gana ve Nijerya'ya yapacağı resmi ziyaretlerin iş dünyası ayağını DEİK'in organize ettiğini ve yaklaşık 150 iş adamının katılacağını belirtti.


Vardan, heyete katılan iş adamlarına Afrika'daki olanakları tanıtıp, bu pazara açılma potansiyelini anlatacaklarını söyledi.


"Yatırımcılar için oldukça cazip fırsatlar sunuluyor"

Vardan, Afrika Kalkınma Bankasının da yatırımcılara bu ülkelerde yatırım yapabilmeleri için oldukça...