27 / 04 / 2024

filinta dizisi izmit plato

filinta dizisi izmit plato

İlk bölümü TRT 1'de 23 Aralık'ta ekrana gelecek olan 'Filinta' Osmanlı döneminde geçen bir polisiye dizisi. İddialı bir prodüksiyona sahip olan dizi için, İzmit'te 1850'lerin İstanbul'unu yansıtan, içinde liman bile olan dev bir plato kuruldu..

İlkay Girgin Erdoğan'dan Çukur dizisi oyuncularının aldığı araziye ilişkin açıklama!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Çukur dizisi oyuncularının aldığı araziye ilişkin açıklama yaptı. Suç duyurusunda bulunduklarını belirten Erdoğan, "Biliyorsunuz ki toplumda örnek olması gerekenler bu insanlar. Bizim için fark etmiyor o gayrimenkulün sahibinin kim olduğu" dedi.

Özcan Deniz'in yeni dizisi hangi yalıda çekiliyor? 

Özcan Deniz'in yeni dizisi 'Seni Çok Bekledim'in çekildiği yalı herkes tarafından merak ediliyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Mehmet Üstündağ bugünkü köşe yazısında dizideki yalıyı kaleme aldı. 

Dünya Yeşil Bina Haftası Webinar dizisi ile kutlandı!

Dünya Yeşil Bina Konseyinin Türkiye’deki temsilcisi olarak ÇEDBİK, Dünya Yeşil Bina Haftası'nı hafta boyunca devam eden bir webinar dizisi ile kutladı.

Filinta Mustafa'nın torunu Zeki Paşa Yalısı'nın peşinde!

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’in komutanlarından olan Filinta Mustafa’nın mirasını alabilmek için dördüncü kuşaktan torunu 3 senedir hukuk mücadelesi veriyor.

Real İzmit AVM Not Gayrimenkul'e satıldı!

METRO Properties'in sahibi olduğu ve geliştirdiği, 2000 yılında hizmete açılan 29 mağazalı Real izmit Alışveriş Merkezi, Not Gayrimenkul'e satıldı.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin bu yılki teması konut!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Cem Sorguç'un üstlendiği VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'ni üstlendi. Tümer, VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin bu yılki temasının konut olduğunu belirtti.

İzmit'teki Emekli Evleri 5 yıldızlı otel konforunda!

izmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın talimatıyla hizmete sokulan ve Türkiye'ye örnek olan emekli evlerinden en az 5 bin kişinin yararlandığı öğrenildi.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi 4. sergisi 13 Kasım'da Ankara'da!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin (TSMD) işbirliğiyle gerçekleştirilen “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi”nin 4. sergisi “Dikkat! Kaygan Zemin” , İstanbul’un ardından Ankara’daki izleyicilerle buluşacak.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin Kültür Yapıları kitabı yayınlandı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 4 yıl önce başlattığı “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi” kapsamında yayınlanan “Kültür Yapıları” başlıklı 4. kitap, kültür yapıları için tasarlanmış mimari projelerin dikkat çeken örneklerini bir araya getiriyor.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi 4. sergisi İstanbul Modern’de açıldı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 4. sergisi, 26 Mart’ta İstanbul Modern’de açıldı. Sergi 31 Mayıs’a kadar izlenebilecek.

İzmit TOKİ Konutları'na yeni yol yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, izmit ilçesi TOKİ Konutları orman köy yolu yapımıyla ilgili ihale açtı. İhale, TOKİ Konutları'na 1.45 kilometrelik asfalt ve beton yol yapımını içeriyor.

Filinta dizisi için İzmit'te dev plato kuruldu!

İlk bölümü TRT 1'de 23 Aralık'ta ekrana gelecek olan 'Filinta' Osmanlı döneminde geçen bir polisiye dizisi. İddialı bir prodüksiyona sahip olan dizi için, İzmit'te 1850'lerin İstanbul'unu yansıtan, içinde liman bile olan dev bir plato kuruldu..

Filinta Turizm Otelcilik İnşaat Gıda İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Filinta Turizm Otelcilik İnşaat Gıda İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erdal Keskin tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 5 Kasım'da Kadıköy, Caddebostan Mahallesi'nde kuruldu.

filinta dizisi izmit plato Haberi

filinta dizisi izmit plato



Hiç Osmanlı döneminde geçen polisiye bir öykü hatırlıyor musunuz? 1850'lerin İstanbul'unda sokaklar nasıldı acaba? 600 yıl hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu'nda farklı dillerden, dinlerden, ırklardan insanlar nasıl bir arada yaşadı? Onları bir arada tutan adalet sistemi nasıldı? Tarihi filmlere, dizilere baktığınızda genelde Fatih Sultan Mehmet, Kanuni anlatılıyor. Öyküler hep saraylarda geçiyor. 600 yıl boyunca sokakta neler yaşanmış, anlatan olmadı. Ta ki TRT 1'in 'Filinta' projesi ortaya çıkana kadar. 'Filinta' dizisinin İzmit'teki eski Seka fabrikasında kurulan platosunu gezdim. Es Film ve Maya Film ortak yapımı dizinin yapımcıları ve senaryo yazarıyla konuştum. 'Filinta'; Osmanlı sokaklarında geçen bir polisiye macera ama önce size platodan bahsetmem lazım. Yıllardır sinema ve dizi sektörünü takip ederim, böyle devasa bir plato görmedim. 


'LOST'UN YÖNETMENİNDEN GÖRÜŞ ALDIK' 

Maya Film'den Bülent...