28 / 12 / 2024

Filistin Topraklarını Koruma ve Yerleşimle Mücadele Ofisi

Filistin Topraklarını Koruma ve Yerleşimle Mücadele Ofisi

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne ( FKÖ) bağlı "Filistin Topraklarını Koruma ve Yerleşimle Mücadele Ofisi" tarafından yayımlanan bildiride, Netanyahu hükümetinin yerleşim faaliyetlerini hızlandırdığı iddiasına yer verildi

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi sit alanlarının koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı" 31439 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ulusal Yahudi Fonu'nun Batı Şeria'daki Filistin topraklarını alma kararına tepki!

Ulusal Yahudi Fonu'nun işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını satın alma kararı, İsrail içindeki ve dışındaki Yahudi çevrelerindeki destekçiler ve muhalifler arasında çeşitli tepkilere neden oldu. 

2020'de 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı!

2020’de salgına rağmen 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı. İsrail yeni gelenlere vatandaşlık verip, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin topraklarında yapılan evlere yerleştiriyor.

Ürdün, Batı Şeria'da illegal konut inşaatını onaylayan İsrail'e baskı uygulanmasını istedi!

Ürdün yönetimi, işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı konut hayata geçiren İsrail'e uluslararası baskı uygulanması için çağrı yaptı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

Filistinli köylüler İsrail'in ilhak planıyla kalan topraklarını da gasbetmesinden endişeli!

Ürdün Vadisi'nde yer alan 2 bin nüfuslu Fasayil köyü sakinleri, İsrail'in "ilhak" planı kapsamında topraklarının geri kalanına da el koymasından endişe duyuyor.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in yasa dışı yeni konut inşa kararını reddediyoruz!

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerde 2 bin 342 yeni konutun inşa edilmesine onay vermesi bölgenin demografik yapısını değiştirmeye yönelik politikasının yeni ve açık bir örneğidir" açıklamasında bulundu...

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı!

Kültür varlıklarını koruma yüksek kurulu ilke kararı 21 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Riyad'dan Filistin'deki Yahudi yerleşim birimlerine durdurma çağrısı!

Suudi Arabistan, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulmasına ilişkin uluslararası meşru kararların uygulanmasını istedi.  

Filistin Topraklarını Koruma ve Yerleşimle Mücadele Ofisi Haberi

Filistin Topraklarını Koruma ve Yerleşimle Mücadele Ofisi

Bildiride, "Kadima partisinin hükümette yer almasıyla birlikte Netanyahu hükümeti, işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetlerini hızlandırdı. Şimdi de Batı Şeria'daki "Ariel yerleşim bölgesi"ni genişletmeyi hedefliyor. Bu bölgede 2100 konuttan oluşan yeni yerleşim birimleri inşa etme planları var" denildi. 


Batı Şeria'daki yerleşimcilerin, yerleşim merkezlerini korumak için hükümetin himayesinde silahlı gruplar oluşturduğu belirtilen bildiride, "İsrail Parlamentosu'na bağlı mali işler komitesi, 11,5 milyon dolarlık bütçenin Yahudi yerleşim merkezlerine ayrılmasına onay verdi" ifadesi yer aldı.


İsrail bakanlıklar komitesi 24 Nisan'da, 1990'da inşa edilen Reçelim, Bruçin ve Sansana yerleşim birimlerinin meşrulaştırılmasına karar vermiş, bu karar batı ülkeleri dahil birçok ülkenin tepkisine neden olmuştu. Batı Şeria'da halihazırda meşru 120 yerleşim bulunuyor. Bu yerleşim birimlerinde 340 binden fazla Yahudi...