25 / 07 / 2024

Filistin yeleşim birimi

Filistin yeleşim birimi

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerine ek 463 konut yapımını onaylamasının kınandığı belirtildi.

Kocaeli'den Kahramanmaraş'a 150 adet konteyner desteği!

Kocaeli'nin Darıca, Körfez ve Dilovası ilçe belediyeleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a 150 konteynerlik geçici yerleşim birimi kuracak.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan metruk bina kararı!

İçişleri Bakanlığı 81 kentin valisine metruk binalar ile ilgili genelge gönderdi. Genelgeye göre metruk binaların yerleşim birimi olarak gösterilmesine izin verilmeyecek. 

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimi inşasına protesto!

Batı Şeria’nın Nablus şehrinde yaşayan Filistinliler, yapımı devam eden Yahudi yerleşim birimlerine karşı yeni bir protesto düzenledi.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim birimi inşa etme girişimine tepki!

Ürdün, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da 2 binden fazla yeni konut inşa etme ihalesine tepki verdi.

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te konut inşa etme adımını şiddetle kınadı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 2 bin 572 konutluk ilave yasa dışı yerleşim birimi inşası yolunda attığı adımı şiddetle kınadığını belirtti.

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 800 yeni konut inşa etme kararını kınadı.

Yusufeli'nin yeni yerleşim birimi inşaatında sona gelindi!

Artvin'de yapımı devam eden barajın faaliyete geçmesiyle birlikte sular altında kalacak Yusufeli için yapılan konutların inşasında son aşamaya gelindi. 

İsrail Kudüs'ün kuzeyinde 9 bin konut inşa ediyor!

İsrail Bölge Komitesi'nin, İnşaat ve İskan Bakanlığının Kudüs’ün kuzeyinde 9 bin konutluk bir Yahudi yerleşim birimi harekete geçti. 

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

Filistin yeleşim birimi Haberi

Filistin yeleşim birimi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in, Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerine ilave konutlar yapma kararını kınadı. 


Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerine ek 463 konut yapımını onaylamasının kınandığı belirtildi. 


Açıklamada, “Filistin devletinin ve halkının uluslararası hukuktan kaynaklanan en temel haklarının ihlali kabul edilemez ve bu tür tek taraflı tasarrufların hiçbir geçerliliği olamaz.” ifadelerine yer...