27 / 05 / 2024

Filistin yerleşim birimi

Filistin yerleşim birimi

İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarına yerleşim birimleri inşa edilmeye devam ediliyor. Ürdün, yeni yerleşim birimi kurmaya karar verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimi inşasına protesto!

Batı Şeria’nın Nablus şehrinde yaşayan Filistinliler, yapımı devam eden Yahudi yerleşim birimlerine karşı yeni bir protesto düzenledi.

Filistin yönetimi, İsrail’in yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletme planını kınadı!

Filistin yönetimi, İsrail hükümetinin işgal altında olan Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimlerine konut inşa planını kınadı.

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

AB Kudüs Temsilcisi'nden yeni Yahudi yerleşim birimleri açıklaması!

Avrupa Birliğinin Kudüs Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, İsrail'in işgal altında olan Filistin topraklarına yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesinin uygulanabilir bağımsız Filistin devletinin kurulma olasılığına zarar vereceğini bildirdi.

Filistinliler Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerini protesto etti!

Filistinliler, İsrail'in işgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini protesto etti.

5 AB ülkesinden İsrail'e Batı Şeria'da yerleşim birimi inşasını durdurma çağrısı!

Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde konut inşasını sürdürme kararından derin endişe duyduklarını belirtti. 

Parlamentolararası Kudüs Platformu İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasına tepki gösterdi!

Parlamentolararası Kudüs Platformu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan işgal altındaki alanlara  Yahudi yerleşim birimi inşasına onay vermesine tepki gösterdi 

Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı gösteri!

Asira El-Kıbliyye beldesinde toplanan Filistinliler, bölgede inşası hedeflenen Yahudi yerleşim birimini protesto ederek kendilerine ait arazilerde zeytin fidanları dikmeye çalıştı.

Yerleşimi düzenleyen 'Fay Yasası' önerisi!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, ''Diri faylar üzerinde çok sayıda yerleşim birimi ve önemli mühendislik yapıları var, ancak bu bölgelerde yerleşimi düzenleyen bir ‘Fay Yasası’ yok” diye konuştu.

İsrail, yerleşim yeri inşaatlarını durdurmayacak!

İsrailli yetkililer, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzalanan normalleşme anlaşmasına göre Tel Aviv'in yerleşim yerleri inşaatlarını askıya almak zorunda olmadığını belirtti.

Filistin yerleşim birimi Haberi

Filistin yerleşim birimi

Ürdün, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yeni yerleşim birimi inşa etme kararını kınadı.


Hükümet sözcüsü Muhammed el-Mumeni yaptığı yazılı açıklamada, "Karar, 1967 sınırlarında bağımsız Filistin devletini kurma hakkı başta olmak üzere Filistinlilerin haklarına açık bir saldırıdır." ifadesini kullandı.


Kararın barış sürecini canlandırma ve anlaşmazlığı bitirme çabalarına darbe vurduğunu belirten Mumeni, bu adımın, uluslararası kanunlara ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2334 sayılı kararına aykırı olduğunu, barış süreci ilkeleriyle çeliştiğini ve iki devletli çözümü baltaladığını aktardı.


Mumeni, uluslararası topluma, İsrail'in yerleşim politikalarını kınama, provokasyonlarını durdurma, Filistin devletinin kurulması güvencesini verecek adil ve kapsamlı barışa hazırlık niteliğinde olacak müzakerelerin yeniden başlaması için ele ele verme çağrısında bulundu.


İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Batı Şeria'da yeni bir Yahudi yerleşim birimi kurma kararının Güvenlik Kabinesi tarafından onaylandığı...