06 / 05 / 2024

financial fair play

financial fair play

Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat, Arda Turan’ın Barselona’ya transferinde gündeme gelen ‘financial fair play’ sisteminin müteahhitlere de uygulanmasını istedi. Polat, “Böylece işler yarım kalmaz” dedi

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Honor’dan çok ucuz telefon! İşte fiyatı ve özellikleri

Honor Play 40S Çin'de tanıtıldı. Snapdragon 480+'dan gücünü alan akıllı telefon, uygun fiyat etiketiyle dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Honor, bütçe dostu Honor Play 40C modelini tanıttı!

Uygun fiyatlı Honor Play 40C modeli kullanıcıların beğenisine sundu. Peki akıllı telefon kullanıcılara neler sunuyor? İşte ayrıntılar!

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Vivo V29 Lite: Fiyat performans odaklı telefon!

Vivo V29 Lite V2244 model numarasıyla Google Play Console'da göründü ve teknik özellikleri belli oldu. İşte ayrıntılar!

Cep yakmayan akıllı telefon Honor Play 7T fiyatları ve özellikleri açıklandı!

Honor, uygun fiyatlı Play 7T serisini tanıttı. Ancak, akıllı telefonlar kullanıcılara hangi deneyimi vaat ediyorlar?

5 bin TL'den fazla değeri olan oyunlara sadece 8 TL'ye sabip olabilirsiniz!

Birçok oyunu tek abonelikte sunan abonelik tabanlı bir hizmet olan EA Play, ilk ayda yüzde 80 indirim başlattı.

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Ünlü İngiliz gazetesi FT’den, Türkiye seçimleri hakkında iddia!

Dünyanın et etkin gazetelerinden İngiliz Financial Times gazetesinden Türkiye’nin 2023 yılında yaşayacağı seçimlerle ilgili tahmin yaptı.

Migros’tan nakit kampanyası! Hemen indir 300 TL alışverişe anında 50 TL nakit iade kazan!

Perakende devlerinden Migros, nakit kampanyası başlattı. 300 TL alışverişe anında 50 TL nakit iade kazanmak için App Store veya Google Play Store’dan MoneyPay indirmek yeterli. İşte detaylar…

Sasa, Hollanda'da 1 milyon euro sermayeli şirket kurdu!

Sasa Polyester'den KAP'a yapılan açıklamada, şirketin Hollanda'da Sasa Trading BV adıyla yeni bir şirket kuracağı açıklandı. Şirket, Sasa International Financial Investments'a ait ve 1 milyon Euro sermayeye sahip.

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili skandal detay ortaya çıktı! Pes dedirten olay!

Ukrayna Savaşı petrol şirketlerine yaradı. ABD'li petrol şirketlerinin, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu tarafa 200 milyar dolar kar ettiği ortaya çıktı. Haberi, İngiliz gazetesi Financial Times manşetten aktardı.

FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

Mali Eylem Görev Gücü – The Financial Action Task Force (FATF), ‘Türkiye’yi kara para aklamak ve terörün finansmanı ile mücadelede yetersiz gösterilen çabalar nedeniyle’ ‘gri listede’ bırakma kararı aldı.

financial fair play Haberi

financial fair play

Galatasaray’ın eski yönetim kurulu başkanlarından olan Adnan Polat, Arda Turan’ın Barselona’ya transferinde gündeme gelen ‘financial fair play’ sisteminin inşaat firmalarına da uygulanması gerektiğini söyledi. Bu sayede ‘iş yapan ve yapmayan’ firmaların da ayrılmış olacağını belirten Polat, “İnşaat firması yapacağı bir kısım konutu bitiriyor. Onu satıyor ama diğer kısma gelince tamamlayamıyor. Sonuçta daire alanı mağdur ediyor. Devletin daha fazla işin içinde olması lazım, hak kayıplarını bu gibi kurallarla engelleyebiliriz” dedi.


‘Financial fair play’ kuralı Arda Turan’ın Barselona’ya transferiyle gündeme gelmişti. Transfer olmasına karşın Arda Turan’ın 6 ay boyunca forma giyemeyecek olmasının, önce ‘financial fair play’ kuralından kaynaklandığı ifade edilmiş ancak asıl sorunun ise Barcelona’nın daha önce aldığı ‘usulsüz transfer’ cezasından  kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.


‘Financial fair play’ kuralı ise UEFA’nın, futbol kulüplerinin mali...