28 / 04 / 2024

finans merkezi çalışmaları

finans merkezi çalışmaları

2023 yılında Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi planlanırken, bu doğrultuda atılan en önemli adımlardan biri de İstanbul Finans Merkezi projesi. İFM yalnız bir gayrimenkul projesi değil, kapsamlı bir dönüşümün habercisi.

İFM çalışmaları hızla devam ediyor!

İFM çalışmaları hızla devam ediyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Rahvalı "İFM'nin hafriyat çalışmalarının yüzde 98’i tamamlandı. Ruhsat süreci de tamamlandı ve üst yapı inşaatı konusunda engel kalmadı" dedi.

Finans Merkezi çalışmalarında sona yaklaşılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlatılan 690 bin metrekare alana sahip İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne (İFM) ilişkin master plan ve kentsel tasarım projesi çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde çalışmalar hız kesmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlatılan 690 bin metrekare alana sahip olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezine ilişkin master plan ve kentsel tasarım projesi hızla devam ediyor.

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde halen inşaat çalışmaları süren İstanbul Finans Merkezi projesinde sona gelindiği belirtiliyor. 75 bin kişiye istihdam olanağı sağlaması beklenen merkezin, nisan ayında açılması bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

2 seneden beri çalışmaları sürdürülen İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Teklifin en geç bu Haziran'a kadar Meclis'te olması hedefleniyor. Burada faaliyette bulunacak şirketler oldukça yüksek vergi muafiyetlerinden faydalanacak...

İstanbul Finans Merkezi'nde yer alacak şirketler 10 yıl kurumlar vergisi ödemeyecek!

İstanbul Finans Merkezi'nde çalışmalar son aşamaya geldi. Merkez için hazırlanan yasalara göre; merkez içerisinde yer alan şirketlere 10 yıl boyunca yüzde 100 kurumlar vergisi indirimi uygulanacak.

İstanbul Finans Merkezi inşaatında son durum ne?

İstanbul Finans Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, merkezde inşaat çalışmalarının yüzde 66 seviyesine geldiğini dile getirdi. 

İzmir Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konak'ta Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları TBMMde!

CHP İzmir MilŞletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak lçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Finans Merkezi'nde inşaat 18 ayda tamamlanacak!

Servet GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul Finans Merkezi projesinde inşaat çalışmalarına başladı. Projede yer alan bin 217 metrekarelik dükkan 20 milyon TL'ye BİM'e satıldı.

Başakşehir Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmalarında sona gelindi!

Başakşehir Belediyesi, Güvercitepe Mahallesi’nde ilçe gençliğinin bütün ihtiyaçlarını giderecek yeni bir yaşam merkezi inşa ediyor. Güvercintepe Gençlik Merkezi’ndeki hafriyat çalışmaları tamamlandı.

Kayseri Etnospor ve Okçuluk Merkezi'nin inşaat çalışmalarında son durum!

Kayseri'de Anadolu Harikalar Diyarı yanında hizmet sağlayacak Kayseri Etnospor ve Okçuluk Merkezi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliği!

Katar Finans Merkezi ile Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arasında mutabakat zaptı imzalandı. Anlaşmayla, Katar Finans Merkezi ile İstanbul Finans Merkezi arasında iş birliği kapsamında çalışmalar yapılacak...

Murat Uysal: TCMB olarak İstanbul Finans Merkezi'nde yer alacağız!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, "İstanbul Finans Merkezi'nde bizim yerimiz var, orada binamız yapılacak, bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Buranın tamamlanması halinde taşınma süreci gerçekleşebilir" dedi...

Türkiye Varlık Fonu, İstanbul Finans Merkezi'ne ortak oluyor!

TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez, İstanbul Finans Merkezi projesi hakkında konuştu. Sönmez, Kasım ayında çalışmaların başlayacağını açıkladı.

finans merkezi çalışmaları Haberi

finans merkezi çalışmaları

2023 yılında Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi planlanırken, bu doğrultuda atılan en önemli adımlardan biri de İstanbul Finans Merkezi projesi. Bu doğrultuda inşasına başlanan İFM yalnız bir gayrimenkul projesi değil, kapsamlı bir dönüşümün habercisi. 


Dev projelerle vizyon büyüten megakent İstanbul, küresel finansın kalbi olma yolunda gaza bastı. "İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) Projesi" için kamu bankaları birçok birimini şimdiden Ataşehir'e taşıdı. 


Yasal alt yapısı tamamlanan ve kuruluş çalışmaları süren kamu katılım bankaları da İFM'de faaliyet gösterecek. Özel bankalar ve finans kuruluşları ile Merkez Bankası, BDDK, TMSF; SPK gibi finans ve bankacılık sektörüyle doğrudan ilintili kamu kuruluşları taşınma hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. TEB, Anadolu Sigorta, Albaraka Türk, ERGO, Avivasa, HDİ Sigorta, Türk Henkel, Anadolu Grubu şimdiden Ümraniye ve çevresine...