02 / 05 / 2024

Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi

Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi

Boğaziçi Üniversitesi ve Borsa İstanbul işbirliği ile kurulacak olan Sarıyer Finans Teknopark projesinin 2015 yılı sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Peki Finans Teknopark projesi nerede kurulacak?

Sarıyer Mirgün Mahallesi'ne Finans Teknopark geliyor!

Sarıyer Mirgün Mahallesi'ne Finans Teknopark projesi geliyor. Bakanlar Kurulu tarafından Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tespit edilen alan için karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tsd Teknoloji Tesisleri Servis Destek Anonim Şirketi kuruldu!

Tsd Teknoloji Tesisleri Servis Destek Anonim Şirketi Sarıyer'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Uyak, Erol Kam ve İTÜ Teknopark Anonim Şirketi ortaklığında kuruldu.

Dev şirketlerin karları düşünce CEO maaşları kırpıldı! Hangi CEO’nun maaşı ne kadar oldu? Kimlerin maaşı kesildi?

Milyar dolarlık gelire sahip olan finans ve teknoloji şirketleri, aldıkları tasarruf önlemleri kapsamında bir yandan işten çıkarmalara başlarken, CEO maaşlarında kesintiye gidiyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Esenler ilçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine ( Teknopark ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İstanbul Teknoloji ve Finans Üssü kurulacak!

Uluslararası iyi uygulamalardan faydalanılarak firmalara fırsat eşitliği sağlayan, güvenli bir finansal teknoloji (fintek) ekosisteminin oluşumu desteklenecek. İstanbul Finans Merkezi bünyesinde bir Finans Teknopark da kurulacak

İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak!

Finansal teknoloji (fintek) ekosisteminin Türkiye'de gelişmesine yönelik olarak bir yol haritası oluşturularak, İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak.

Mustafa Varank: Adana'daki teknoparkın inşaat işleri hızlanmalı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Adana'daki teknoparkın inşaat işlerinin hızlanması gerektiğini söyledi.

Teknopark İstanbul 2. Etap açıldı!

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı açıldı. Açılış töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu. Başkan Varank; “Bugün teknoparklarımızda 5 bin 593 firma faaliyet gösteriyor ve 47 bine yakın Ar-Ge personeli istihdam ediliyor.” dedi.

İstanbul Finans Merkezi 2022'de tamam!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi İstanbul Finans Merkezi Daire Başkanı Dr. Serkan Yüksel, "İstanbul’da finans alanında bir hikaye yaratmak istiyoruz. Finansal teknoloji çok yeni bir kavram" diye konuştu...

Kapadokya Teknopark hizmete açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kapadokya Teknopark'ı hizmete açtı. Varank, Kapadokya Teknopark'ın bölgeye önemli katkılar sunacağını söyledi.

Maslak’a yeni teknopark geliyor!

Yıldız Teknopark yeni merkezini İstanbul Maslak’ta açacak. Maslak'taki teknoparkın finans teknolojileri yani fintech yatırımlarına odaklanacağı açıklandı... 

Türkiye'deki teknopark sayısı 74'e ulaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti'yle birlikte Türkiye'deki teknopark sayısının 74'e yükseldiğini söyledi.

Türkiye'deki teknopark sayısı 80'e çıkacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'deki teknopark sayısının yılın ilk yarısında 80'e çıkacağını söyledi.

Teknopark İstanbul'un 2. etabı tamamlandı!

Türkiye'nin kendi markalarını oluşturacak bir teknoloji üssü olması hedeflenen Teknopark İstanbul'un 2. etabı tamamlandı..

Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Haberi

Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi


Türkiye'nin ilk tematik parkı Sarıyer Reşitpaşa (Mirgün) Mahallesi'ne kurulacak. Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile kurulacak olan Sarıyer Finans Teknopark projesi 18 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.


Sarıyer Finans Teknopark projesi, Borsa İstanbul yerleşkesinin içerisinde toplam 10 bin metrekare büyüklüğünde bir arazi üzerinde inşa edilecek. Projenin toplam 15 bin metrekare kapalı alana sahip olması planlanıyor.


Finans konularına odaklanacak tematik teknoparkta hem finansal kurum ve kuruluşların, hem de yazılım, bilişim ve teknoloji kuruluşlarının yer alması bekleniyor. Finans Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren şirketlere Kurumlar Vergisi istisnası, Gelir Vergisi istisnası, Sigorta Primi desteği ve KDV istisnası gibi teşvik ve destekler sağlanacak.


Sarıyer Finans Teknopark projesinin 2015 yılı sonunda tamamlanarak, faaliyete geçmesi hedefleniyor.  Finans Teknopark projesi ile Türkiye'deki teknopark sayısı 59'a yükseldi.



Sarıyer Mirgün...