04 / 05 / 2024

Finansal İstikrarsızlık ve Borsalar

Finansal İstikrarsızlık ve Borsalar

New York Borsası Başkan Yardımcısı Bennett, küresel çalkantıda en kötü dönemin geride kaldığını belirterek, durumun kontrol altına girmeye başladığını ve bankaların genel görünümü konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Damızlık düve yetiştiricilerine toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladıklarını bildirdi. İşte detaylar..

O işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle başlıyor! Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

Cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler için yeni düzenleme 1 Temmuz itibariyle resmen başlıyor. Bunu yapanlara usulsüzlük cezası verilecek!

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Yaşananlar kader mi, akılsızlık ve fırsatçılık mı? Erdoğan, ‘kader’ dedi, Nihat Hatipoğlu çok farkı konuştu!

Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketi kimileri için kader, kimileri içinse ihmalkarlık ve rant düşkünlüğü olarak ifade ediliyor. Deprem nedeniyle özel program yapan Nihat Hatipoğlu, deprem kader mi sorusuna net cevap verdi.

Akıllı gözlük Nreal Air ile küçük ekranlar TV kadar olacak! 29 Eylül 2022 fiyat listesi

ABD merkezli Nreal markası, iPhone, İpad ve Mac cihazlarının ekranını zahmetsizce yansıtabileceğiniz bir arttırılmış gerçeklik (AR) gözlüğün tanıtımını yaptı. Bu gözlük sayesinde küçük ekranları dev boyutlarda görebilme imkanına sahip olabileceksiniz.  

Kripto para borsasındaki büyük hırsızlık ve dolandırıcılığa suç örgütü davası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak, toplamda 72 kişiyi mağdur eden 13 sanık hakkında, 378 yıldan 763 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin gayrimenkul satışlarında usulsüzlük iddiası!

Hurda vurgunu ile gündem olan Manisa Saruhanlı Belediyesi’nde şimdi de arsa ve gayrimenkul vurgunu patladı. İçişleri Bakanlığı, mülkiyeti Saruhanlı Belediyesi’ne ait olan pek çok arsa ve taşınmazın satışında usulsüzlük yapıldığını tespit etti.

Xo Capıtal Gayrimenkul Ve Finansal Danışmanlık  Limited Şirketi kuruldu!

Xo Capıtal Gayrimenkul Ve Finansal Danışmanlık  Limited Şirketi  Başakşehir’de  10 bin TL sermaye bedeli  ile Aurelıan Cıreasa tarafından kuruldu.

Sinem Özlük İç Mimarlık Tasarım Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sinem Özlük İç Mimarlık Tasarım Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de kuruldu.

Queen İnternational Group Emlak Ve Finansal Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Queen İnternational Group Emlak Ve Finansal Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Seyedeh Elnaz Ghasemı tarafından kuruldu.

Murat Kurum: Kanal İstanbul bağımsızlık projemizdir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son günlerde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma ile yeniden gündem olan Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum Kanal İstanbul'un bağımsızlık projesi olduğunu dile getirdi.

Conven Gayrimenkul Ve Finansal Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Conven Gayrimenkul Ve Finansal Danışmanlık Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mert Peksevin ve Erman Döşer ortaklığında kuruldu.

Finansal İstikrarsızlık ve Borsalar Haberi

Finansal İstikrarsızlık ve Borsalar
İMKB'de düzenlenen `Finansal İstikrarsızlık ve Borsalar' konferansının konuğu olan Bennett, küresel krizin iki-üç çeyrek daha devam edebileceğini, ancak en kötü zamanın atlatıldığını söyledi. Bennett, "FED'in enflasyonu düşük tutması ironik bir şekilde ev fiyatlarındaki spekülasyonu tetikledi. Ardından birbirini tetikleyen olaylarla böyle bir kriz oluştu. Ancak finansal kurumlar toparlanmaya başlıyor" dedi. Bennett, ABD'de teknik olarak resesyon olmadığını da belirtti.

Düşüş, kâr satışından kaynaklı

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ise İMKB'de yılın ilk üç ayında yaşanan düşüşü, kâr realizasyonu olarak tanımladı. Erkan, "Net satışın çoğu yerli yatırımcıdan kaynaklandı" dedi.
(Akşam)