04 / 05 / 2024

Finansal kiralama nasıl olur

Finansal kiralama nasıl olur

Kiracı ihtiyaç duyduğu makine, ekipman veya diğer malları kendisi satın almak yerine, leasing şirketine satın aldırarak, kendisine finansman sağlamış oluyor. Peki, finansal kiralama nasıl yapılır?

Türkiye'de emlakçılık çoğu zaman kayıt dışı ek gelir olarak yapılıyor! Nasıl olmalıydı? 

Finansal yönetim danışmanı Dr. İbrahim Can, X sosyal medya hesabından emlakçılar ile ilgili bir paylaşım yaptı ve emlakçılığın nasıl olması gerektiğini anlattı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gerekenler!

Konut satışı, pek çok detayın düşünülmesini gerektiren karmaşık bir süreç Fakat, en kritik aşamalardan biri, satıcının konutun karşılığında parayı nasıl alacağıdır. Bu sürecin, güvenilir, hukuki ve finansal bakımdan güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2022!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kimlik Tespiti Yöntemleri Yönetmeliği!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü 31521 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş Finansal Kiralama'dan 200 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

İş Finansal Kiralama'nın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla satışa sunduğu 200 milyon TL nominal değerli, 120 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamamlandı.

Garanti Finansal Kiralama'dan 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Garanti Finansal Kiralama'nın yurtiçinde 1 milyar Türk Lirası tutarına kadar, kira sertifikalarının yurtiçinde tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara  satılmak üzere hamiline olarak çıkarılması, piyasa koşullarına bağlı olarak kira sertifikalarının sabit ve/veya değişken getirili olarak ihraç edil

Şeker Finansal Kiralama'nın leasing alacakları 11.4 milyon TL'ye satıldı!

Şeker Finansal Kiralama'nın takipten silinen leasing alacaklarının 11 milyon 433 bin 553 TL tutarındaki bölümü Sümer Varlık Yönetim A.Ş.'ye satıldı. 

Şeker Finansal Kiralama geri alınan paylarını sattı!

Şeker Finansal Kiralama, 28 Eylül 2020 tarihinde yapılan pay geri satış işlemlerine ilişkin bilgileri yayınladı. 

Vakıf Finansal Kiralama sermayesini 200 milyon TL'ye çıkaracak!

Vakıf Finansal Kiralama'nın kayıtlı sermaye tavanı içinde, tamamı 2019 yılı karından karşılanmak üzere 25 milyon TL tutarında bedelsiz artırılarak 175 milyon TL'den 200 milyon TL'ye yükseltilmesi için yapılan başvuruya onay verildi.

Finansal kiralama nasıl olur Haberi

Finansal kiralama nasıl olur

Finansal kiralama nasıl yapılır?

Finansal kiralama, Bir finansal kiralama sözleşmesine dayalı olmak koşuluyla, bu Kanun veya ilgili mevzuatı uyarınca yetkilendirilen kiralayan tarafından finansman sağlamaya yönelik olarak bir malın mülkiyetinin kira süresi sonunda kiracıya devredilmesi; kiracıya kira süresi sonunda malın rayiç bedelinden düşük bir bedelle satın alma hakkı tanınması; kiralama süresinin malın ekonomik ömrünün yüzde sekseninden daha büyük bir bölümünü kapsaması veya finansal kiralama sözleşmesine göre yapılacak kira ödemelerinin bugünkü değerlerinin toplamının malın rayiç bedelinin yüzde doksanından daha büyük bir değeri oluşturması hâllerinden herhangi birini sağlayan kiralama işlemi olarak tanımlanıyor.


Bu uygulamada; Katılım bankaları, kalkınma ve yatırım bankaları ile finansal kiralama şirketleri kiralayan; Finansal kiralamayı kabul eden ise kiracı oluyor.


Finansal kiralama şirketi nasıl kurulur?

Kuruluş izni


MADDE 4 – (1) Türkiye’de bir şirketin kurulmasına...